Αταμάν: «Ο γιος μου θα υποστηρίζει την Εφές εναντίον μου»

Εργκίν Αταμάν

Αταμάν: «Ο γιος μου θα υποστηρίζει την Εφές εναντίον μου»

Sportal newsroom 14:50 - 05.12.2023

Στο συναίσθημά του για την επιστροφή στην Τουρκία, ως αντίπαλος της Αναντολού Εφές στάθηκε ο Εργκίν Αταμάν, που αποκάλυψε πως ο γιος του θα υποστηρίζει την τουρκική ομάδα στην μεταξύ τους αναμέτρηση.

Η επιστροφή του Εργκίν Αταμάν στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί ένα από τα πιο... καυτά νέα στην γειτονική χώρα. Ο έμπειρος προπονητής θα τεθεί αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την ομάδα που κατέκτησε back to back Euroleague, τα προηγούμενα χρόνια και στο Sinan Erdem θα τον περιμένει μια κατάμεστη έδρα.

Μιλώντας για το παιχνίδι της Τρίτης ο Αταμάν δεν έκρυψε τα συναισθήματά του, ενώ στάθηκε στον γιο του, Σαρπ, που παραμένιε οπαδός της Μπεσίκτας.

Ο Τούρκος προπονητής μίλησε στο δίκτυο S Sport για την επιστροφή του ως αντίπαλος της Αναντολού Εφές, εκφράζοντας το συναίσθημά του για την αναμέτρηση της Τρίτης (05/12).

«Θα είναι ένα περίεργο συναίσθημα απόψε. Έπειτα από πολύ καιρό, θα παίξω εδώ για πρώτη φορά με την Αναντολού Εφές ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Πέρασαν πολλές καλές μέρες και πολλά καλά χρόνια. Είναι αδύνατο να ξεχάσω τις αναμνήσεις που έχω από εδώ. Μπορώ να τα νιώσω όταν κοιτάζω τα λάβαρα. Άλλωστε αυτά είναι τα πράγματα στον επαγγελματισμό και θα γίνει ένας σημαντικός αγώνας της EuroLeague. Κάθε αγώνας είναι πολύ σημαντικός στην EuroLeague. Γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε με το μυαλό μας».

Παράλληλα, ο Αταμάν αναφέρθηκε στον γιο του, Σαρπ, για τον οποίο αποκάλυψε πως θα υποστηρίζει την Αναντολού Εφές στο παιχνίδι της Πόλης. «Προσπαθώ να πείσω τον Σαρπ Αταμάν να είναι ουδέτερος από το πρωί, τουλάχιστον με τη λευκή φανέλα, αλλά φυσικά ο Σαρπ έχει μεγάλη δέσμευση στην Εφές. Πέρασε πέντε χρόνια ως μέλος της ομάδας στα αποδυτήρια και τελικά δεν είναι επαγγελματίας. Εγώ είμαι επαγγελματίας, έτσι εξελίχθηκαν οι συνθήκες. Είμαι σε ένα σημαντικό σύλλογο που είναι αντίπαλος της Εφές.

Ο Σαρπ από την άλλη θα είναι μπροστά μας με τα δικά του συναισθήματα με τη φανέλα της Εφές. Είμαι καλός οπαδός της Γαλατασαράι, μέλος του Κογκρέσου της Γαλατασαράι, αλλά δεν θα μπορούσα να κάνω τον Σαρπ οπαδό της Γαλατασαράι.

Αυτός είναι υποστηρικτής της Μπεσίκτας. Μερικές φορές λέω ακόμη και ότι όταν σταματήσουμε την προπονητική, ίσως παίξουμε για την προεδρία της Γαλατασαράι, αλλά ο Σαρπ εξακολουθεί να λέει ότι είναι με την Μπεσίκτας. Δυστυχώς, θα στηρίξει την Εφές εναντίον μου. Λοιπόν, τουλάχιστον ενώνει αυτόν τον ενθουσιασμό ερχόμενος και φορώντας τη φανέλα του σε αυτή την υπέροχη ατμόσφαιρα στους εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού».

Sportal Euroleague Show με Αναντολού Έφες - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης