Αυτό είναι το νέο format για την Basket League!
i

©InTime

Αυτό είναι το νέο format για την Basket League!

Νίκος Καλαμπάκας 21:18 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 21:23 - 11.05.2023

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος αναφέρθηκε στο νέο format της Basket League που θα υιοθετηθεί τη νέα σεζόν και το αναλύει το Sportal

Να αυξήσει τα παιχνίδια της Basket League θέλει ο ΕΣΑΚΕ και γι’ αυτό το λόγο θα προχωρήσει σε νέο format που θα αφορά το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 και το αναλύει με λεπτομέρεια το Sportal.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Γαλατσόπουλος κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στα ημιτελικά των playoffs αποκάλυψε πως «προγραμματίζεται η αλλαγή του format της Basket League προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των αναμετρήσεων και των ανταγωνιστικών αγώνων.

 Θα επιμηκυνθεί η περίοδος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα η λίγκα να γίνει πιο ελκυστική για την τηλεόραση, να φέρει αύξηση των εσόδων για τις ομάδες, από τα εισιτήρια και τους χορηγούς».

Το Sportal παρουσιάζει το πλάνο που θα έρθει προς ψήφιση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ το επόμενο διάστημα, με απότερο σκοπό την αύξηση των αγώνων.

Έτσι, εκτός από τις 22 αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, θα ακολουθήσουν οι αγώνες από το 1 μέχρι το 6 για τα playoffs (διπλά παιχνίδια) και από το 7 μέχρι το 12 για τα play-out (διπλά παιχνίδια). Οι δυο ομάδες με την καλύτερη επίδοση από τα play-out θα συμπληρώνουν τις πρώτες έξι και θα συνεχίζουν στα playoffs.

Με αυτό τον τρόπο αυξάνονται τα παιχνίδια, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εγκριθεί το νέο format από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, το επόμενο διάστημα, προκειμένου να γίνει εξειδίκευση του τρόπου διεξαγωγής πιθανότατα στην κλήρωση του πρωταθλήματος.