Αυτό που δεν είπε ο Κάτας για τις βολές

Κάτας & Λεσόρ

i

©Intime

Αυτό που δεν είπε ο Κάτας για τις βολές

Βασίλης Μοιρώτσος 13:55 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 18:51 - 19.05.2024

Οι 35 βολές του Παναθηναϊκού προήλθαν από... πλάνο του Κάτας που ξέχασε να το επισημάνει στις δηλώσεις του.

«Έγιναν πράγματα πέρα από το μπάσκετ. Ήλπιζα ότι η σειρά θα αποφασιστεί από τους παίκτες και από το ίδιο το άθλημα. Δεν μιλάμε ποτέ για τους διαιτητές, δεν το κάναμε στη σειρά, αν και το έκαναν οι αντίπαλοί μας. Ίσως έπρεπε να το κάνουμε. Αυτό έχω να πω. Δεν γίνεται σε ένα τόσο δυνατό Game 5 οι βολές να είναι 35-6 λίγο πριν από το φινάλε. Ίσως να είναι τυχαίο, είναι όμως τρελός αριθμός».

Αυτές ήταν μερικές από τις ατάκες του Οντεντ Κατας μετά το χθεσινό παιχνίδι και ως ένα βαθμό τα παράπονα του δικαιολογούνται. Γιατί σε στιγμές τόσο μεγάλης φόρτισης, θα πεις και πράγματα που πιθανόν να μην τα έλεγες όταν είσαι ήρεμος. Συμβαίνει σε όλους. Και κυρίως συμβαίνει στον αθλητισμό, σε κρίσιμα παιχνίδια, εκεί που κρίνονται προκρίσεις και τίτλοι.

Κέντρικ on fire: Ο ασύλληπτος αριθμός του Ναν που έστειλε τον Παναθηναϊκό στο Final 4
EUROLEAGUE

13:15 - 08.05.2024

Κέντρικ on fire: Ο ασύλληπτος αριθμός του Ναν που έστειλε τον Παναθηναϊκό στο Final 4

Ο Παναθηναϊκός AKTOR επέστρεψε σε Final 4 μετά από 12 χρόνια... απουσίας, με τον Κέντρικ Ναν να είναι βασική αιτία πίσω από τον θρίαμβο στη σειρά με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, διαλύοντας την άμυνα των Ισραηλινών με έναν μοναδικό στατιστικό.

Για τον Κάτας ήταν πολύ μεγάλη η διαφορά στις βολές των δύο ομάδων, όμως αν δει τον αγώνα στο βίντεο σίγουρα θα διαπιστώσει πως στη νίκη - πρόκριση του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει η παραμικρή βοήθεια από το διαιτητικό τρίο. Πρόκειται για μια πέρα ως πέρα δίκαιη και κρυστάλλινη πρόκριση. Την έκρινε ένας υπέροχος παίκτης, που δεν έχει η Μακάμπι, ο Κεντρικ Ναν και όχι οι βολές. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αυτό, δε, που... ξέχασε να επισημάνει ο Κατας είναι ποιος και με ποιον τρόπο εκτέλεσε τις περισσότερες (σχεδόν τις μισές) βολές του Παναθηναϊκού. 35 βολές συνολικά ο Παναθηναϊκός, οι 14 απ' αυτές ήταν του Λεσόρ. Και ήταν του Λεσόρ γιατί ο Κάτας στόχευε στον Γάλλο σέντερ.

Κάθε φορά που ο Γάλλος σέντερ έπαιρνε την μπάλα, οι παίκτες της Μακάμπι χτυπούσαν τα χέρια του για να τον στείλουν στις βολές, γνωρίζοντας πως δεν είναι και ο πιο εύστοχος παίκτης από εκεί. 3/14 είχε στο χθεσινό ματς. Κάποια απ'τα φάουλ των Ισραηλινών μάλιστα ήταν ξεκάθαρα αντιαθλητικα που δε δόθηκαν.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 35 βολές στο ματς. Με... πλάνο από τον ίδιο τον Κατας που ήθελε - και καλά έκανε - να εκμεταλλευτεί ένα αδύναμο σημείο του Παναθηναϊκού και ιδιαίτερα του Λεσορ.

🔴 Παναθηναϊκός - Μακάμπι 81-72: Nunnstoppable στο δρόμο για το Βερολίνο!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!