Κέντρικ on fire: Ο ασύλληπτος αριθμός του Ναν που έστειλε τον Παναθηναϊκό στο Final 4

Κέντρικ Ναν

Κέντρικ on fire: Ο ασύλληπτος αριθμός του Ναν που έστειλε τον Παναθηναϊκό στο Final 4

Χρήστος Τσάλτας 13:15 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:52 - 19.05.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR επέστρεψε σε Final 4 μετά από 12 χρόνια... απουσίας, με τον Κέντρικ Ναν να είναι βασική αιτία πίσω από τον θρίαμβο στη σειρά με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, διαλύοντας την άμυνα των Ισραηλινών με έναν μοναδικό στατιστικό.

Όταν ο Παναθηναϊκός έκανε την κίνηση-ματ με την απόκτησή του λίγο μετά το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εστίαζαν στην ικανότητά του στην εκτέλεση και την ποιότητά του, αλλά και στο χρονικό διάστημα που θα χρειαζόταν για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η μετάβαση άλλωστε από το ΝΒΑ στην Ευρώπη θέλει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, όμως για τον Κέντρικ Ναν αυτό δεν ήταν πρόβλημα.

Ο Αμερικανός γκαρντ κάθε βράδυ φρόντιζε να χαρίζει μια ξεχωριστή μπασκετική παράσταση στον κόσμο του Παναθηναϊκού, αποδεικνύοντας στην πράξη πως η επένδυση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου άξιζε κάθε ευρώ που δαπανήθηκε. Πρόκειται άλλωστε για τον απόλυτο game changer της σεζόν των «πράσινων», ενώ με την παρουσία του πλαισιώνει ιδανικά τον Κώστα Σλούκα στην περιφέρεια.

Στη σειρά με την Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν καταιγιστικός και μετά από δύο νωθρά παιχνίδια στο ξεκίνημα, πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ήξερε άλλωστε πως αν ήθελε να οδηγήσει την ομάδα του στην πρόκριση, θα έπρεπε κι αυτός να είναι πολύ πιο aggressive και αποφασιστικός στη συνέχεια της σειράς.

Το Game 3, παρά την ήττα, ήταν μια καλή υπενθύμιση πως μπορεί να κάνει τη διαφορά με την παρουσία του. Σταμάτησε στους 25 πόντους, βάζοντας μεγάλα σουτ τα οποία λίγο έλειψε να οδηγήσουν σε ολική ανατροπή το «τριφύλλι».

Τα δύο επόμενα παιχνίδια όμως, ήταν μια άλλη ιστορία από μόνα τους. Με την σεζόν του Παναθηναϊκού AKTOR στην Euroleague σε... κίνδυνο, ο Ναν βγήκε μπροστά και σκόραρε συνολικά 53 πόντους (27 στο 4ο παιχνίδι και 26 στο 5ο) οδηγώντας σε ισάριθμες νίκες την ομάδα του. Νίκες που την έστειλαν στο Βερολίνο και τον κόσμο του «τριφυλλιού» στα ουράνια.

Συνολικά στη σειρά ήταν καταλυτικός για τον Παναθηναϊκό. Όταν η μπάλα έκαιγε τα δικά του -σίγουρα- χέρια έδωσαν λύσεις, κάτι που αποτυπώνεται και στους αριθμούς του. Οι 19,6 πόντοι κατά μέσο όρο δεν ήταν έκπληξη σε καμία περίπτωση. Ο αριθμός που έκανε τη διαφορά ωστόσο ήταν άλλος.

Κέντρκ Ναν

Το ποσοστό στα τρίποντα! Ο Ναν πήρε... φωτιά από την περίμετρο, σουτάροντας συνολικά με 51,6% έξω από τη γραμμή των 6,75μ. Για την ακρίβεια, μέτρησε 16/31 τρίποντα, με το ποσοστό του μάλιστα να είναι καλύτερο από εκείνο των σουτ δύο πόντων (48,6%) στη σειρά. Γεγονός που δείχνει την αποτελεσματικότητά του, αλλά και το clutch στοιχείο στο παιχνίδι του.

Το 51,6% στα τρίποντα ήταν αυτό που «διέλυσε» την άμυνα της Μακάμπι Τελ Αβίβ και έστειλε την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο Final 4. Και πλέον ο κόσμος των «πράσινων» θα απολαμβάνει τον χαρισματικό σκόρερ για 2 ακόμα χρόνια στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων!