Τα δύο χρυσά μετάλλια του Κέντρικ Ναν και η «κάψα» για τον πρώτου του... ενήλικο τίτλο με τον Παναθηναϊκό! (vids)

Τα δύο χρυσά μετάλλια του Κέντρικ Ναν και η «κάψα» για τον πρώτου του... ενήλικο τίτλο με τον Παναθηναϊκό! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:54 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:52 - 19.05.2024

Στην Αμερική διέπρεπε ως γυμνασιόπαιδο, πήρε το πρωτάθλημα του Ιλινόις, με τις «μικρές» εθνικές ομάδες των ΗΠΑ (παίδων και εφήβων) κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια. Ως ενήλικος όμως, ο Κέντρικ Ναν έχει μόνο ατομικές διακρίσεις και με τον Παναθηναϊκό θέλει τον πρώτο του ομαδικό τίτλο.

Η κορυφαία ατομική διάκριση της καριέρας του, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη, αλλά δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες του. Ο Κέντρικ Ναν στο τέλος της πρώτης του σεζόν στο ΝΒΑ (2019-20), τιμήθηκε ως μέλος της καλύτερης πεντάδας των rookies.

Μαζί του ήταν οι σούπερ σταρς του ΝΒΑ, Τζα Μοράντ και Ζάιον Ουίλιαμσον (Νιου Ορλίνς Πέλικανς), ο συμπαίκτης του πρώτου στους Μέμφις Γκρίζλις, Μπράντον Κλαρκ και ο Έρικ Πασκάλ, ο οποίος τότε ανήκε στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και την τελευταία φορά που εμφανίστηκε αγωνιζόμενος ήταν στο πρωτάθλημα του Πουέρτο Ρίκο το 2023.

Πριν όμως, έρθει στην Ευρώπη για το χατίρι του Παναθηναϊκού και πριν καν εμφανιστεί στο NBA με τους Μαϊάμι Χιτ αρχικά και στη συνέχεια με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και του Λος Άντζελες Λέικερς, τον καιρό που ήταν παιδαρέλι, ο Αμερικανός γκαρντ είχε κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και δύο χρυσά μετάλλια!

Παγκόσμιος πρωταθλητής παρέα με τον Τζαμπάρι Πάρκερ

To 2011 ήταν μέλος της Team USA κάτω των 16 ετών, όπου βρέθηκε στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του βάθρου στους Παναμερικανικούς Αγώνες που έγιναν στο Μεξικό. Ήταν συμπαίκτης με τον Τζαμπάρι Πάρκερ της Μπαρτσελόνα, τον πρωταθλητή 2023 στο ΝΒA, Άαρον Γκόρντον των Ντένβερ Νάγκετς, αλλά και τον Κόνερ Φρανκαμπ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα με το Ρέθυμνο (2019-2020) και με τον Προμηθέα (2022).

Την επόμενη χρονιά (2012) εκπροσώπησε και πάλι την χώρα του. Ήταν μέλος της ομάδας U17 που στη Λιθουανία κατέκτησε και πάλι το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Και πάλι με τον Τζαμπάρι Πάρκερ στο πλευρό του, τον Φρανκαμπ επίσης και τον νυν βασικό γκαρντ των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, Τάιους Τζόουνς.

Πέραν από τις δύο εθνικές ομαδικές επιτυχίες ο Κέντρικ Ναν έχει κατακτήσει και ένα πρωτάθλημα. Αυτό με το Simeon Career Academy, δηλαδή το γυμνάσιο του. Το 2013 στην χρονιά της αποφοίτησής του κατέκτησε το πρωτάθλημα του Ιλινόις και ήταν ο πρωταγωνιστής της πολιτείας ολόκληρης.

Την επόμενη χρονιά επέλεξε το να σπουδάσει και να αγωνιστεί με το κορυφαίο πανεπιστήμιο της πολιτείας που γεννήθηκε και μεγάλωσε, καθώς είναι από το Σικάγο και φόρεσε τη φανέλα των Ιλινόις Φάιρτινγκ Ίλινι. Εκεί είχε μόνο ατομικές διακρίσεις, στο NBA δεν έφθασε σε επίπεδο διεκδίκησης δακτυλιδιού πρωταθλητή και στο Final Four του Βερολίνου με τον Παναθηναϊκό, θα κάνει τα πάντα για να πάρει τον πρώτο του τίτλο από τη μέρα που ενηλικιώθηκε!

🔴 Παναθηναϊκός - Μακάμπι 81-72: Nunnstoppable στο δρόμο για το Βερολίνο!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!