Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο

Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο

Γιώργος Γαβριλάκης 10:47 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:53 - 19.05.2024

Κάθε ομάδα του Final Four σύμφωνα με τους όρους της Euroleague θα πάρει από 600 εισιτήρια και τα υπόλοιπα έχουν διατεθεί στην ελεύθερη αγορά. Στο Βερολίνο κατοικούν σχεδόν 15.000 Έλληνες, αλλά και πάνω από 170.000 Τούρκοι. Άρα απομένει να δούμε αν οι γείτονες θα έχουν εκπρόσωπο (Φενέρμπαχτσε), γεγονός που θα αλλάξει τις ισορροπίες στην κερκίδα!

H Ρεάλ Μαδρίτης και ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τους κανόνες που θέτει η Euroleague, θα πάρουν από 600 εισιτήρια για το Final Four του Βερολίνου. Όσα δηλαδή, αντιστοιχούν στους φιναλίστ της διοργάνωσης και προβλέπονται και για τους άλλους δύο που θα προκριθούν. Τον Ολυμπιακό ή την Μπαρτσελόνα, την Μονακό ή την Φενέρμπαχτσε, που και οι τέσσερίς του λύνουν τις διαφορές τους το βράδυ της Τετάρτης (8/5).

Το γήπεδο όμως, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 24-26 Μαΐου η τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο ευρωπαϊκό μπάσκετμπολ χωράει πολλούς περισσότερους φιλάθλους.

Η Uber Arena μπορεί να φιλοξενήσει έως 14.500 θεατές, άρα πέραν από τα 2.400 εισιτήρια που αντιστοιχούν στις ομάδες, τα υπόλοιπα έχουν διατεθεί ήδη στην ελεύθερη αγορά μέσω της ειδικής πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει η ίδια η Euroleague (f4tickets.com).

Οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν ορμίσει από την πρώτη στιγμή δυναμικά στην πλατφόρμα και έχουν αγοράσει αρκετά «μαγικά χαρτάκια». Και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που γνωρίζουν εδώ και μερικές ώρες την παρουσία της αγαπημένης τους ομάδας στο Final Four, αλλά και αυτοί του Ολυμπιακού, με την ελπίδα να τα καταφέρουν και οι «ερυθρόλευκοι».

Το ίδιο έχουν κάνει και Καταλανοί φαν της Μπαρτσελόνα, αλλά και Τούρκοι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε. Για τους Μονεγάσκους δεν υπάρχει πιστό κοινό, οπότε τα δεδομένα είναι πιο... υποτονικά γι' αυτούς. Πάντως, όποιος ξοδεύτηκε και τελικά δεν χαρεί την πρόκριση της ομάδας του και δεν επιθυμεί να πάει για αναψυχή στο Βερολίνο μπορεί να πουλήσει το εισιτήριό του -επίσης μέσω του f4tickets.

Κι αφού μοιραστούν τα 2.400 εισιτήρια στις ομάδες, απομένει να δούμε τις... αποχρώσεις των υπόλοιπων. Που θα καταλήξουν και πόσο θα επηρεαστούν από την δημογραφική προσέγγιση της γερμανικής πόλης.

Διότι, στο Βερολίνο κατοικούν λίγο πάνω από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι και ανάμεσά τους βρίσκονται περισσότεροι από 170.000 Τούρκοι. Δηλαδή ο ένας στους είκοσι. Κι αν η Φενέρμπαχτσε προκριθεί στην τελική φάση, όπως είναι λογικό, η Uber Arena θα έχει έντονο κίτρινο-μπλε χρώμα.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί πως στο Βερολίνο ζουν και περισσότεροι από 15.000 Έλληνες, ενώ η διάθεση για ένα ταξίδι στα τέλη του Μαΐου με αφετηρία την Αθήνα είναι ήδη μεγάλη και αναμένεται να... διπλασιαστεί αν προκριθεί και ο Ολυμπιακός.

🔴 Παναθηναϊκός - Μακάμπι 81-72: Nunnstoppable στο δρόμο για το Βερολίνο!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!