Ο Βαλανσιούνας αγόρασε μετοχές σε ομάδα του Eurocup

Γιόνας Βαλανσιούνας

i

Photo by Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Βαλανσιούνας αγόρασε μετοχές σε ομάδα του Eurocup

Νίκος Καλαμπάκας 19:32 - 17.08.2023

Ο Λιθουανός σέντερ αποφάσισε να επενδύσει σε ομάδα της χώρας του κι έτσι η Wοlves BC πλέον ετοιμάζεται να λειτουργήσει στα πρότυπα του ΝΒΑ, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος στις δηλώσεις του.

Σε ρόλο επενδυτή εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες ο σέντερ των Νιου Όρλιαν Πέλικανς, Γιόνας Βαλανσιούνας.

Ο Λιθουανός που τα τελευταία 11 χρόνια αγωνίζεται στο NBA απέκτησε μετοχές της BC Wolves μέσω της "Basketball Holding Company", με αποτέλεσμα να γίνει ένας από τους επενδυτές του συλλόγου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η συνεργασία αυτή εδραιώθηκε με την υπογραφή επενδυτικής συμφωνίας την Πέμπτη 17/8. Με αυτή την κίνηση, ο Βαλανσιούνας εντάσσεται σε μια σειρά από περισσότερες από 10 λιθουανικές και διεθνείς επιχειρηματικές προσωπικότητες που μοιράζονται μια ακλόνητη πίστη στο όραμα της BC Wolves.

«Είμαι ενθουσιασμένος που παρακολουθώ την εμφάνιση ενός λιθουανικού συλλόγου που αγκαλιάζει καινοτόμες προσεγγίσεις και αντισυμβατικές στρατηγικές», είπε ο ίδιος σε δήλωσή του. «Οι υψηλοί στόχοι που έθεσαν οι ιθύνοντες του συλλόγου με έχουν πραγματικά εντυπωσιάσει, αντικατοπτρίζοντας τις φιλοδοξίες που υπάρχουν στα franchises του NBA. Με ελκύει ιδιαίτερα η παγκόσμια προοπτική και η δέσμευσή τους για την καλλιέργεια νέων ταλέντων. Δεσμεύομαι να παρακολουθώ στενά τις προσπάθειες του συλλόγου και να συνεισφέρω στο την ανάπτυξή του».

Η BC Wolves αγωνίζεται στη Λιθουανική Basketball League (LKL) και επεκτείνει την παρουσία της διεθνώς μέσω της συμμετοχής της στο EuroCup.

Την επόμενη σεζόν η ομάδα θα φιλοξενήσει τους εντός έδρας αγώνες της στο Avia Solutions Group Arena στο Βίλνιους, με χωρητικότητα 10.000 ατόμων.