Είναι μόλις 12 ετών, παίζει ανάμεσα σε 30αρηδες και με τριποντάρα έγινε ο νεότερος σκόρερ (vid)

Το τρίποντο του πιτσιρικά

i

© PrtScr

Είναι μόλις 12 ετών, παίζει ανάμεσα σε 30αρηδες και με τριποντάρα έγινε ο νεότερος σκόρερ (vid)

Ο Βαρσαμάς Συμεώνογλου, ηλικίας μόλις 12 ετών, έγινε ο νεότερος σκόρερ στη National League 2, τη Γ' Εθνική του ελληνικού μπάσκετ.

Τι κι αν είναι μόλις 12 ετών; Τι κι αν είναι ένα μικρό παιδί της πρώτης γυμνασίου και βρέθηκε ανάμεσα σε αθλητές που θα μπορούσαν να είναι οι... μπαμπάδες του; Γιατί διαβάζοντας το ρόστερ του Πανναξιακού, θα δούμε για παράδειγμα τον όνομα του Σπύρου Μάκαρη, γεννημένου το 1987. 24 χρόνια πριν γεννηθεί ο πιτσιρικάς, ονόματι Βαρσαμάς Συμεώνογλου.

Γιατί όλος αυτός ο πρόλογος; Ο Πανναξιακός πήρε μία πολύ άνετη νίκη επί του ΑΣ Πέρα, την πρώτη του στο πρωτάθλημα φέτος, έχοντας επιβληθεί με 81-62 στον αγώνα της National League 2.

Αυτό που ωστόσο θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων είναι κάτι που έγινε λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς.

Η μπάλα έφτασε στα χέρια του Βαρσαμά Συμεώνογλου ο οποίος ευστόχησε σε προσπάθεια για σουτ τριών πόντων.

Με αυτό τον τρόπο έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της κατηγορίας αφού ο ίδιος είναι μόλις 12 ετών και αγωνίζεται στο τμήμα παμπαίδων του νησιωτικού συλλόγου.

Επίσημο: Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Προολυμπιακό Τουρνουά
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

11:40 - 27.11.2023

Επίσημο: Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Προολυμπιακό Τουρνουά

Λίγες ώρες πριν την κλήρωση των ομίλων του Προολυμπιακού Τουρνουά, η FIBA ανακοίνωσε πως η Ελλάδα δεν θα συμμετέχει απλώς αγωνιστικά διεκδικώντας ένα εισιτήριο για το Παρίσι, αλλά θα διοργανώσει και το ένα group στο ΣΕΦ. Η Ισπανία, η Λετονία και το Πουέρτο Ρίκο είναι οι άλλες τρεις χώρες που θα κάνουν το ίδιο!

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: