Επίσημο: Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Προολυμπιακό Τουρνουά

Επίσημο: Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Προολυμπιακό Τουρνουά

Γιώργος Γαβριλάκης 11:40 - 27.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:02 - 27.11.2023

Λίγες ώρες πριν την κλήρωση των ομίλων του Προολυμπιακού Τουρνουά, η FIBA ανακοίνωσε πως η Ελλάδα δεν θα συμμετέχει απλώς αγωνιστικά διεκδικώντας ένα εισιτήριο για το Παρίσι, αλλά θα διοργανώσει και το ένα group στο ΣΕΦ. Η Ισπανία, η Λετονία και το Πουέρτο Ρίκο είναι οι άλλες τρεις χώρες που θα κάνουν το ίδιο!

H πρόταση ήταν γνωστή, όπως γνωστή ήταν και η πρόθεση της ΕΟΚ να αναλάβει την διοργάνωση ενός Προολυμπιακού Τουρνουά. Τελικά, η FIBA, λίγες ώρες πριν την κλήρωση των ομίλων που οδηγούν στο... Παρίσι, ανακοίνωσε τις χώρες που θα αναλάβουν το έργο να φιλοξενήσουν από ένα group. Και ανάμεσά τους είναι και η Ελλάδα, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου και ο τόπος του θα είναι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος προ ημερών με δηλώσεις του στο web Radio της ΕΟΚ είχε αναφερθεί στην βεβαιότητά του ότι αυτό που ήλπιζαν να συμβεί τελικά θα συνέβαινε. Και τώρα απλώς επιβεβαιώθηκε η πίστη του αυτή με την επίσημη ανακοίνωση της FIBA.  

Πέραν από τον Πειραιά λοιπόν, που θα γίνει έδρα του ενός ομίλου, το ίδιο θα συμβεί και στη Ρίγα της Λετονίας, τη Βαλένθια της Ισπανίας και το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο. Αυτές, είναι οι άλλες τρεις πόλης που θα φιλοξενήσουν Προολυμπιακά Τουρνουά, στα οποία συνολικά θα συμμετέχουν 24 ομάδες και τέσσερις εξ αυτών θα πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (2024).

Πλέον, το μόνο που απομένει είναι κάθε ομάδα να τοποθετηθεί στους ομίλους και αυτό θα συμβεί το βράδυ της Δευτέρας (27/11, 20:00) στη Γενεύη της Ελβετίας. Τότε που είναι προγραμματισμένη η κλήρωση και η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του επίσημο καναλιού της FIBA στην πλατφόρμα του Youtube

Λιόλιος: «Η Ελλάδα επιστρέφει»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, βρίσκεται ήδη στη Γενεύη για την διαδικασία της κλήρωσης και με το που έγιναν γνωστή η ανακοίνωση αυτό που είχε να προσθέσει είναι πως «αποτελεί μεγάλη η τιμή η εμπιστοσύνη της FIBA και η ανάθεση του Προολυμπιακού τουρνουά, αλλά παράλληλα επίσης μεγάλη είναι και η ευθύνη που αναλαμβάνουμε ως Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης». 

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο ΣΕΦ το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

09:42 - 27.11.2023

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο ΣΕΦ το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη

Η 8η αγωνιστική της Stoiximan Basket League ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στο Περιστέρι. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν στον Φαληρικό Στάδιο (27/11, 20:15, ΕΡΤ3) την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη και αναγεννούνται συναισθήματα, αλλά ο στόχος παραμένει ξεκάθαρος.

Μάλιστα, θύμισε πως «μετά από 16 χρόνια μια διοργάνωση Παγκοσμίου ενδιαφέροντος φιλοξενείται ξανά στην Ελλάδα. Η τελευταία μεγάλη διοργάνωση ήταν το Προολυμπιακό τουρνουά του 2008 στην Αθήνα και τώρα ξανά ένα Προολυμπιακό τουρνουά, αυτό του 2024 φιλοξενείται στο Πειραιά. Η διοργάνωση αυτή σηματοδοτεί κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή διοργάνωση. Η αθλητική Ελλάδα πρωταγωνίστρια ξανά στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, η μπασκετική Ελλάδα του 2024 είναι μια Ελλάδα που περήφανα βγαίνει μπροστά στο Παγκόσμιο στερέωμα και δείχνει το δρόμο σε όλη τη κοινωνία. Ένας δρόμος βασισμένος στην εξωστρέφεια και στις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού».