Βασίλιε Μίτσιτς: Ακόμα ένα «μηδενικό» και η φημολογία για την Ευρώπη όλο και φουντώνει!

Μίτσιτς

i

Μίτσιτς/©Intime

Βασίλιε Μίτσιτς: Ακόμα ένα «μηδενικό» και η φημολογία για την Ευρώπη όλο και φουντώνει!

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:30 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:41 - 11.11.2023

Ακόμα ένα DNP στη ζωή του Βασίλιε Μίτσιτς στο NBA είναι γεγονός και όσο αυτό συμβαίνει, τόσο θα ιντριγκάρει η ιδέα της επιστροφής του στην Ευρώπη.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Βασίλιε Μίτσιτς αποφάσισε να αφήσει την Αναντολού Εφές, με την οποία αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης και να μετακομίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του στον «μαγικό» κόσμου του NBA για λογαριασμό τον Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. 

Ωστόσο, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Βασίλιε Μίτσιτς δεν είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς γκαρντ που ήταν στη Euroleague, αλλά ένας ακόμα 29χρονος Ευρώπαίος που έχει μπει σε έναν οργανισμό, όπως η Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, που δουλεύει με πολύ νεαρούς αθλητές.

Ο πρώην ηγέτης της Αναντόλου Εφές έκανε το (ανεπίσημο) ντεμπούτο του στο φιλικό των Θάντερ με τους Πίστονς (ήττα με 125-128) και είχε αρκετές καλές στιγμές. Ο δις MVP του Final Four της EuroLeague ήρθε από τον πάγκο και τελείωσε τον αγώνα με 7 πόντους με 0/1 δίποντο, 2/6 τρίποντα, 1/2 βολές, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 17 λεπτά συμμετοχής.

Παρ' όλα αυτά, με τη κανονική περίοδο του ΝΒΑ να έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες, o Μίτσιτς βλέπει τις προσπάθειες των συμπαικτών κυρίως από τον πάγκο. Συγκεκριμένα, ο Σέρβος γκαρντ στα οκτώ ματς που έχουν δώσει ως τώρα οι Θάντερ έχει καταγράψει μόλις τρεις συμμετοχές. 

Ο Μίτσιτς αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 3 Νοεμβρίου στην ήττα των Θάντερ από τους Ουόριορς (141-139) σε ένα συναρπαστικό ματς στην Οκλαχόμα Σίτι. Ο Σέρβος γκαρντ πάτησε παρκέ μόλις 12 λεπτά, παρά την απουσία του βασικότερου όλων των γκαρντ, Σέι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ. Μέτρησε πέντε πόντους με 1/2 τρίποντα και 2/5 σουτ συνολικά, ενώ μοίρασε τρεις ασίστ χωρίς να υποπέσει σε λάθος.

Ο Μίτσιτς έχει μέσο όρο 3.3 πόντους, 2.3 ασίστ, 0.3 ριμπάουντ και 44.4% στις ελεύθερες βολές. Τα ξημερώματα του Σαββάτου οι Θάντερ γνώρισαν μία ακόμη ήττα τη φετινή σεζόν , αυτή τη φορά από τους Σακραμέντο Κινγκς, με τον Σάσα Βεζένκοφ να είναι θετικός! Από την άλλη, ο Σέρβος γκαρντ  κατέγραψε το πέμπτο του DNP. 

Ο 29χρονος γκαρντ δεν έχει καταφέρει να βρει χώρο στο ροτέισον της ομάδας του Ντάιγκνολτ και αυτό δεν περνά απαρατήρητο από τα «ευρωπαϊκά» μάτια. Όσο ο Μίτσιτς δεν αγωνίζεται με τους Θάντερ τόσο τα σενάρια για το μέλλον του πληθαίνουν, κάτι που είναι απόλυτα λογικό.

Χαμός στο ΝΒΑ με τους Χοκς και τη διαφήμιση στο OnlyFans - Έξαλλοι οι παίκτες: «Κατεβάστε αυτή τη βλακεία» (vid)
NBA

10:37 - 11.11.2023

Χαμός στο ΝΒΑ με τους Χοκς και τη διαφήμιση στο OnlyFans - Έξαλλοι οι παίκτες: «Κατεβάστε αυτή τη βλακεία» (vid)

Με ένα βίντεο όπου το Γεράκι -η μασκότ της Ατλάντα- ερωτοτροπεί πάνω στο κρεβάτι, οι Χοκς θέλησαν να προσκαλέσουν τον κόσμο στο γήπεδο, αλλά τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν όλο τον «μαγικό πλανήτη» να απορεί με την επιλογή τους. Οι παίκτες των Χοκς ζήτησαν να σβηστεί το βίντεο που ταυτόχρονα διαφημίζει και την πλατφόρμα ερωτικού περιεχομένου Only Fans, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Πρόκειται για έναν παικτη που όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρώπη δεν ήταν απλά το νούμερο 1 στην ομάδα του, αλλά το νούμερο 1 γενικότερα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ της ηπείρου μας, οπότε είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο ίδιος θα αντέξει για πολύ αυτή την κατάσταση και μάλιστα στην πιο μεστή μπασκετική του ηλικία, αυτή των 29 ετών.

Βέβαια, μόνο εύκολα υλοποιήσιμο δεν είναι το σενάριο για την άμεση επιστροφή του στα μέρη μας. Ο Μίτσιτς έχει ένα εγγυημένο τριετές συμβόλαιο ύψους 23,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Λαμβάνει δηλαδή ετησίως περίπου οκτώ εκατομμύρια δολάρια, ποσό που στην Ευρώπη είναι σχεδόν απαγορευτικό, εκτός πια κι αν υπάρξει κάποια «βόμβα» τύπου... Μίροτιτς που είχε ρίξει η Μπαρτσελόνα, αλλά ειδικά φέτος δεν φαίνεται ρεαλιστικό κάποια ομάδα να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο.

Εκτός, βέβαια, από το σενάριο της Ευρώπης που είναι αυτό που ιντριγκάρει, δεν αποκλείεται καθόλου, αν η κατάσταση παραμείνει στο ίδιο status, ο ίδιος ο Μίτσιτς να ζητήσει ανταλλαγή σε κάποια άλλη ομάδα που θα είναι σε αναζήτηση ενός αναπληρωματικού γκαρντ.