Ο ΛεΜπρόν έχει πάρει τον... αέρα του Ντουράντ - Οι Λέικερς νίκησαν τους Σανς και στο Φοίνιξ (vids)

Ο ΛεΜπρόν έχει πάρει τον... αέρα του Ντουράντ - Οι Λέικερς νίκησαν τους Σανς και στο Φοίνιξ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:32 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:33 - 11.11.2023

Μερικές μέρες μετά την πρώτη τους συνάντηση έπειτα από πέντε χρόνια, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κέβιν Ντουράντ βρέθηκαν ξανά στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο ρόλο. Μόνο που το αποτέλεσμα ήταν επίσης το ίδιο και ο 38χρονος σούπερ σταρ των Λέικερς οδήγησε ξανά την ομάδα του στη νίκη επί των Σανς (122-119) και μάλιστα στο Φοίνιξ αυτή τη φορά.

Στις 27 του Οκτώβρη ο ΛεΜπρόν Τζέιμς συνάντησε τον Κέβιν Ντουράντ πάνω στο παρκέ για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια. Από τα Χριστούγεννα του 2018 μέχρι τότε, ποτέ οι δύο σούπερ σταρς δεν ήταν μαζί διαθέσιμοι τη μέρα που η ομάδα του ενός αντιμετωπίζει την ομάδα του άλλου. Πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες όμως, ήρθε η μεγάλη στιγμή και τότε ο ΛεΜπρόν είχε οδηγήσει τους Λέικερς στη νίκη επί των Σανς στο Λ.Α. 

Τώρα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (11/11), ο ΛεΜπρόν αντιμετώπισε και πάλι των Ντουράντ και το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Οι Λέικερς νίκησαν (122-119), στο Φοίνιξ αυτή τη φορά και για το in-season tournament, με τον 38χρονο… έφηβο και πρώτο σκόρερ όλων των εποχών στο NBA να σταματάει στους 32 πόντους, ενώ είχε 11 ριμπάουντ και 6 τελικές πάσες. 

Ναι μεν ο Λούκα Ντόντσιτς με τις απολαυστικές του επιδόσεις αναμένεται να βάλει περισσότερες «τριαντάρες» μέχρι τα 25 του χρόνια, αλλά κανείς δεν πρόκειται να είναι τόσο παραγωγικός στο τέλος της τρίτης δεκαετίας της ζωής του και στην 21η του σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Ο ΛεΜπρόν είναι βιωνικός και εξαιτίας του οι Λέικερς παραμένουν στο προσκήνιο και διεκδικούν τίτλους.

Ο Βεζένκοφ έπαιξε (λίγο) και έβαλε το... λιθαράκι του στη νίκη των Κινγκς επί των Θάντερ (vids)
NBA

07:59 - 11.11.2023

Ο Βεζένκοφ έπαιξε (λίγο) και έβαλε το... λιθαράκι του στη νίκη των Κινγκς επί των Θάντερ (vids)

O Ντομάντας Σαμπόνις έκανε ένα εντυπωσιακό triple double και ο Κέβιν Χέρτερ ήταν ο πρώτος σκόρερ. Οι Κινγκς νίκησαν τους Θάντερ και ο Σάσα Βεζένκοφ πάτησε και πάλι το παρκέ. Σε 8 λεπτά έβαλε δύο τρίποντα και εξήγησε με τον τρόπο του στον κόουτς Μάικ Μπράουν πως καλό θα ήταν να παραμείνει μόνιμα στο rotation του Σακραμέντο.

Βέβαια, για να νικήσει τους Σανς χρειάστηκε υποστήριξη. Διότι ο Κέβιν Ντουράντ είχε 38 πόντους και ο Μπράντλεϊ Μπιλ πρόσθεσε 24 για τους Ήλιους. Ο ΛεΜπρόν πάντως, είχε αρκετά χέρια για να τον βοηθήσουν και ο ΝτιΆντελο Ράσελ (19 πόντοι, 9 ασίστ), ο Άντονι Ντέιβις (18 πόντοι, 11 ριμπάουντ), αλλά και ο Καμ Ρέντις (17 πόντοι) που εμφανίστηκε στην πρώτη πεντάδα δημιούργησαν… δίχτυ προστασίας.