O Ντουράντ κόντρα στον ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μετά το 2018 (vids)

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ

i

© photo by Johnny Nunez / Getty Images / Ideal Images

O Ντουράντ κόντρα στον ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μετά το 2018 (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:29 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:20 - 07.04.2023

Στο Λ.Α. τα ξημερώματα του Σαββάτου ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα συναντήσει τον Κέβιν Ντουράντ για πρώτη φορά μετά τις 25 Δεκεμβρίου του 2018 σε μία μονομαχία των Λέικερς και τον Σανς με... φόντο πιθανή τους συνάντηση και στα play offs.

Συνολικά -και οι δύο μαζί- έχουν κατακτήσει έξι τίτλους και έχουν βραβευθεί ισάριθμες φορές ως MVP των τελικών. Επίσης, ήταν οι πολυτιμότεροι παίκτες της κανονικής διάρκειας πέντε φορές στην καριέρα τους και μία θέση στο Hall of Fame του μπάσκετ είναι κρατημένοι ήδη γι' αυτούς. 

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (8/4, 05:30) στην Crypto Arena του Λ.Α. οι Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς θα φιλοξενήσουν τους Σανς του Κέβιν Ντουράντ και οι δύο μεγάλοι σούπερ σταρς θα βρεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά μετά τις 25 Δεκεμβρίου του 2018

Τότε, οι Λέικερς είχαν νικήσει στο Γκόλντεν Στέιτ τους Ουόριορς με 127-101 με τον ΛεΜπρόν να βρίσκεται στην πρώτη του χρονιά στο Λ.Α. και τον Ντουράντ στην τελευταία του ως συμπαίκτης του Στέφεν Κάρι. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο ΛεΜπρόν είχε κυριαρχήσει (17 πόντους, 13 ριμπάουντ, 5 ασίστ) ώσπου κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου τραυματίστηκε και αποχώρησε. Ο Ντουράντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, αλλά ηττήθηκε. 

Τότε ήταν η τελευταία συνάντησή τους και ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα που είτε ο Ντουράντ, είτε ο ΛεΜπρόν απουσιάζαν από τις μεταξύ των ομάδων τους αναμετρήσεις. 

«Ο ΛεΜπρόν είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ ιδιαιτέρως», είπε ο Κέβιν Ντουράντ λίγο μετά τη νίκη του Φοίνιξ επί των Ντένβερ Νάγκετς και λίγες ώρες πριν μεταφερθεί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην Καλιφόρνια για το παιχνίδι με τον Λιμνανθρώπους. 

«Έχουμε δώσει μεγάλες μάχες μεταξύ μας στο βάθος των ετών και πάντα ενθουσιάζομαι όταν τον αντιμετωπίζω», πρόσθεσε ο Ντουράντ, ο οποίος ακόμα δεν έχει ηττηθεί στα (επτά) ματς που έχει αγωνιστεί με τους Φοίνιξ Σανς. Δηλώνει, επίσης «έτοιμος για την κόντρα με τον ΛεΜπρόν» η ομάδα του οποίου πασχίζει να εισαχθεί στις δύο τελευταίες θέσεις της Δύσης που οδηγούν απευθείας στα play offs. 

Οι Σανς, από την πλευρά τους, με ρεκόρ 45-35 έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση ως τέταρτοι στην περιφέρεια και απλώς περιμένουν να μάθουν ποιος θα είναι πέμπτος, δηλαδή ποιον θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο της post season. Και οι πιθανοί αντίπαλοί τους είναι οι Κλίπερς, οι Ουόριορς, οι Λέικερς και οι Πέλικανς.