O Άρης με τον Γκάλινατ να επιστρέφει υποδέχεται τον Κολοσσό - Δράση και στην Elite League

O Άρης με τον Γκάλινατ να επιστρέφει υποδέχεται τον Κολοσσό - Δράση και στην Elite League

Γιώργος Γαβριλάκης 10:02 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 20.04.2024

Στο μοναδικό ματς της ημέρας (Σάββατο 20/4) για την Stoiximan Basket League, ο Άρης που έχει εξασφαλίσει την πέμπτη θέση της κατάταξης στην διαδικασία του Top 6, αντιμετωπίζει στο Nick Galis Hall τον έκτο Κολοσσό Ρόδου (17:15, ΕΡΤ3) - Τρία ματς περιλαμβάνει το μενού της Elite League, Ψυχικό και Κόροιβος πάνε για την παραμονή και ο Ηρακλής για την πρόκριση.

Η τέταρτη αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League, ξεκίνησε πριν δυο μέρες με τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Προμηθέα, συνεχίστηκε την Παρασκεύη (19/4), όταν ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Περιστερίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο (20/4).

Τη μέρα δηλαδή που ο Άρης αντιμετωπίζει τον Κολοσσό (20/4, 17:15, ΕΡΤ3) στη Θεσσαλονίκη, στο ματς που για τους γηπεδούχους επιστρέφει στη δράση μετά τον τραυματισμό του o Ρομπέρτο Γκάλινατ. Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος είχε χτυπήσει στο ματς κόντρα στην γερμανική Ουλμ, πλέον είναι υγιής και η παρουσία του σήμανε ταυτόχρονα και το τέλος της συνεργασίας των «κιτρινόμαυρων» με τον Κρις Μπάνκστον.

Κι ενώ στην Stoiximan Basket League το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν και μόνο αγώνα (και αυτόν χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον) στην Elite League το Σάββατο αγωνίζονται έξι ομάδες. Οι δύο για τα Playoffs και οι τέσσερις για τα Playout.

Συγκεκριμένα, ο Ηρακλής υποδέχεται την Μεγαρίδα (16:00, τηλεοπτική μετάδοση Action 24) και οι Θεσσαλονικείς προηγούνται με 2-1 νίκες. Η σειρά των Playoffs κρίνεται στις 4 νίκες, οπότε η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά η πρόκριση δεν θα έρθει το Σάββατο, ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις αφορούν στα Playout, εκεί όπου το Ψυχικό παίζει στην έδρα του κόντρα στον Έσπερο Λαμίας (16:00, live streaming) και με νίκη εξασφαλίζει την παραμονή του στην κατηγορία (προηγείται με 3-0), ενώ η ίδια συνθήκη επικρατεί και για τον Κόροιβο, που επίσης χρειάζεται μία νίκη ακόμα (3-0) κόντρα τον Μίλωνα (16:00, live streaming) για να παραμείνει στην κατηγορία.