Με σούπερ Ντένμον το Περιστέρι έκανε το 1-0 επί της ΑΕΚ

Μάρκους Ντένμον

i

©Intime

Με σούπερ Ντένμον το Περιστέρι έκανε το 1-0 επί της ΑΕΚ

Νίκος Καλαμπάκας 21:24 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:40 - 23.04.2023

Το Περιστέρι είδε τον Μάρκους Ντένμον να κάνει όργια για ένα ημίχρονο, στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι Μπίλαν και Φρανσίσκο κι έτσι η ομάδα των δυτικών προαστίων έφτασε στην πρώτη της νίκη επί της ΑΕΚ (87-73), στη σειρά τους για τα Playoffs της Basket league.

Ο Ντένμον ήταν μια ομάδα μόνος του στην αρχή του game 1 μεταξύ Περιστερίου και ΑΕΚ, παρέσυρε τους συμπαίκτες του κι εκείνοι έβαλαν... πλάτη όταν η Ένωση  προσπάθησε να πάρει τον αγώνα, με αποτέλεσμα οι «πρίγκιπες» να διατηρήσουν το πλεονέκτημά τους και να χρειάζονται πλέον μια νίκη στα Λιόσια, μετά το 1-0 του «Ανδρέας Παπανδρέου» (87-73).

Η εξέλιξη του αγώνα

Περιστέρι και ΑΕΚ έδωσαν φοβερή μάχη στο γήπεδο του πρώτου, στο game 1 της μεταξύς τους σειράς για το α' γύρο των playoffs.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ξεκίνημα, κατάφεραν στη δεύτερη περίοδο να πάρουν διαφορά 14 πόντων, όμως η ΑΕΚ, πιστή στις φετινές της δυνήθειες έκανε μια ακόμα ανατροπή και επέστρεψε δυναμικά στον αγώνα διεκδικώντας τη νίκη.

Με τον Μάρκους Ντένμον να έχει κάνει ονειρικό ξεκίνημα, οι Περιστεριώτες ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και κατά περιόδους έκαναν ότι ήθελαν απέναντι στους παίκτες του Καντζούρη.

Όμως η Ένωση δεν έχει μάθει φέτος να τα παρατάει και όποτε οι γηπεδούχοι ξέφευγαν λίγο στο σκορ, επέστρεφε και δεν άφηνε την ομάδα του Σπανούλη να... ησυχάσει!

Η πρώτη περίοδος βρήκε το Περιστέρι μπροστά με σκορ 27-20, ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα των δυτικών προαστίων πήρε προβάδισμα 14 πόντων (49-35), όμως τελικά η Ένωση έκλεισε το ημίχρονο στο -10 (51-41).

Η τρίτη περίοδος ήταν εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες δύο. Η ΑΕΚ έκανε αντεπίθεση, κατάφερε να ισοφαρίσει και μάλιστα πέρασε και μπροστά στο σκορ με 59-56. Οι παίκτες του Καντζούρη είχαν σφίξει την άμυνά τους και είχαν καταφέρει να επιστρέψουν, όμως η λήξη του δεκαλέπτου βρήκε μπροστά την ομάδα του Σπανούλη με 64-63.

Τότε μίλησε η καρδιά του Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν περισσότερη ενέργεια, πίεσαν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους και έχοντας τους Φρανσίσκο και Μπίλαν έτοιμους να αναλάβουν τα ηνία στο σκοράρισμα, έκαναν ότι ήθελαν στην τελευταία περίοδο, φτάνοντας στο τελικό 87-73 και το 1-0 στη σειρά. Πλέον η ομάδα του Σπανούλη θέλει μια νίκη για την πρόκριση, έχοντας προστατεύσει την έδρα της. 

Δεκάλεπτα: 27-20, 51-41, 64-63, 87-73