Ευρωπαϊκές «μάχες» με διαφορετική βαρύτητα για την εξασφαλισμένη ΑΕΚ και τον διεκδικητή ΠΑΟΚ
i

© Fiba

Ευρωπαϊκές «μάχες» με διαφορετική βαρύτητα για την εξασφαλισμένη ΑΕΚ και τον διεκδικητή ΠΑΟΚ

Γιώργος Γαβριλάκης 10:50 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:53 - 20.12.2023

O ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εντός έδρας της Γαλατασαράι (20/12, 19:30) και θέλει νίκη ή ήττα μέχρι 10 πόντους για να πάρει την δεύτερη θέση του ομίλου, ενώ η πρωτοπόρος ΑΕΚ που έχει προκριθεί εδώ και καιρό αντιμετωπίζει στην Γερμανία την Λούντβιχσμπουργκ (20/12, 21:30)

Μία μέρα μετά τις νίκες του Περιστερίου και του Προμηθέα που μέσω του Play In θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Basketball Champions League, αυτή τη συνθήκη την έχει εξασφαλίσει και ο ΠΑΟΚ. Μόνο που στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας για τις δύο ελληνικές ομάδες που μετέχουν στο πρόγραμμα της Τετάρτης (20/12) για τη διοργάνωση της FIBA, υπάρχει και μια έξτρα προοπτική για τους Θεσσαλονικείς. 

Θα αντιμετωπίσουν στο Παλατάκι της Πυλαίας, την Γαλατασαράι (20/12, 19:30) και με νίκη προκρίνονται ως δεύτεροι, ενώ το ίδιο θα συμβεί ακόμα κι αν χάσει με ακόμα και με 10 πόντους διαφορά. Κι αυτό γιατί στο ματς της Τουρκίας είχαν νικήσει με 11 πόντους. 

Από την άλλη, η ΑΕΚ, είναι η πρώτη και η αήττητη του ομίλου της (Group D) και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση στο παιχνίδι κόντρα στη Λούντβιχσμπουργκ επί γερμανικού εδάφους. Απλώς, θέλει να διατηρήσει το αήττητο και να αναπτύξει το παιχνίδι της κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν έχει εξασφαλισμένη θέση ούτε καν στα Play In.