Το ενδιαφέρον της Βενέτσια για τον Καμπενγκέλε και η στάση της ΑΕΚ

Μφιόντου Καμπενγκέλε

Το ενδιαφέρον της Βενέτσια για τον Καμπενγκέλε και η στάση της ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 18:09 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:53 - 26.12.2023

Η Βενέτσια έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Μφιόντου Καμπενγκέλε, με τον Καναδό σέντερ να είναι ο βασικός στόχος για την ενίσχυσή της, με την ΑΕΚ όμως να έχει ξεκάθαρη στάση στο θέμα.

Τις τελευταίες ώρες ο Μφιόντου Καμπενγκέλε βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο Καναδός σέντερ της ΑΕΚ βρίσκεται στο ραντάρ της Βενέτσια, με την ιταλική ομάδα να έχει ξεχωρίσει για τα καλά την περίπτωσή του, όσον αφορά την ενίσχυση του ρόστερ της.

Ο «Φι» άλλωστε είναι ένας παίκτης με εξαιρετικό πακέτο. Διαθέτει όγκο, δύναμη, είναι πληθωρικός στο παιχνίδι του, ενώ μπορεί να απειλήσει τόσο κοντά στο καλάθι, δημιουργώντας το δικό του σουτ, όσο και με σουτ από μέση απόσταση, το οποίο σταδιακά βάζει όλο και περισσότερο στο οπλοστάσιό του.

Την ίδια στιγμή είναι η... ψυχή των αποδυτηρίων, καθώς πρόκειται για την πιο έντονη και vocal παρουσία μέσα στα αποδυτήρια. Δεν θα διστάσει να μιλήσει στους συμπαίκτες του, θα τους παρακινήσει κάθε φορά, ενώ θα σταθεί στο πλευρό τους στις δύσκολες στιγμές. Για το λόγο αυτό άλλωστε αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους παίκτες στα ενδότερα της ομάδας, καθώς οι συμπαίκτες του έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για την αξία του.

Η Βενέτσια παρακολούθησε στενά την περίπτωσή του, καθώς έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για να τον κάνει δικό της. Οι Ιταλοί αναζητούν έναν παίκτη για την ενίσχυση της φροντ λάιν τους, καθώς το καλοκαίρι «επένδυσαν» στον Μπρούνο Καμπόκλο, όμως ο Βραζιλιάνος δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ομάδας.

Η περίπτωση του 25χρονου σέντερ ξεχωρίζει, με ιταλικά Μέσα να κάνουν λόγο ακόμα και για συμφωνία των δύο πλευρών. Κάτι που στην παρούσα φάση δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από την πλευρά του παίκτη. Κι όλα αυτά με την ΑΕΚ να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Η Ένωση έχει συμβόλαιο σε ισχύ με τον Καμπενγκέλε, ενώ σε αυτό δεν υπάρχει buy out.

Αεροπορική... ταλαιπωρία για την ΑΕΚ στον δρόμο για το Λούντβιχσμπουργκ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:28 - 19.12.2023

Αεροπορική... ταλαιπωρία για την ΑΕΚ στον δρόμο για το Λούντβιχσμπουργκ

Για την Στουτγάρδη ξεκίνησε τη ΑΕΚ και από εκεί για το Λούντβιχσμπουρκ, όπου θα αντιμετωπίσει την γερμανική ομάδα την Τετάρτη (20/12) για το Basketball Champions League, αλλά στη Νυρεμβέργη βρέθηκε. Ένα πρόβλημα στον αεροδιάδρομο δημιούργησε αλλαγή πλάνων και μία μεγάλη ταλαιπωρία για την αποστολή των «κιτρινόμαυρων».

Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως οι άνθρωποι της Βενέτσια δεν έχουν κάνει κρούση προς την πλευρά της Ένωσης για τον παίκτη, με την ΑΕΚ να έχει τη δυνατότητα να βγάλει κέρδος από ενδεχόμενη μετακίνηση του Καναδού σέντερ. Κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα στην παρούσα φάση, μιας και ο παίκτης υπολογίζεται κανονικά από τον Πλάθα, αποτελεί σημαντικό κομμάτι του ροτέισιον και γύρω από την δική του παρουσία η ΑΕΚ θέλει να «χτίσει» την ομάδα που θα διεκδικήσει κάθε στόχο της στο φινάλε της σεζόν.

Για την ώρα πάντως ο Καμπενγκέλε βρίσκεται στη Γερμανία, μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της Ένωσης, για το παιχνίδι με την Λούντβιγκσμπουργκ, για την 6η αγωνιστική του BCL και στην παρούσα φάση αυτό είναι το μοναδικό θέμα που απασχολεί άπαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Sportal Euroleague Show με Βίρτους Μπολόνια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τρίτης