Οι Ιταλοί «στέλνουν» τον Καμπενγκέλε στη Βενέτσια

Μφιόντου Καμπενγκέλε

Οι Ιταλοί «στέλνουν» τον Καμπενγκέλε στη Βενέτσια

Χρήστος Τσάλτας 00:47 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:53 - 26.12.2023

Την ώρα που η ΑΕΚ ετοιμάζεται για εκτός έδρας παιχνίδι στο BCL, κόντρα στη Λούντβιγκσμπουργκ, δημοσιεύματα από την Ιταλία κάνουν λόγο για συμφωνία της Βενέτσια με τον Μφιόντου Καμπενγκέλε.

Το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ έκανε δικό της τον Μφιόντου Καμπενγκέλε, βάζοντας στη μηχανή της έναν σέντερ που διακρίνεται για το δυναμικό παιχνίδι του, αλλά και την ικανότητά του να επηρεάζει το παιχνίδι. Ο Καναδός σέντερ έκανε για πρώτη φορά το δρομολόγιο για την Ευρώπη, παίζοντας για λογαριασμό της Ένωσης.

Τις τελευταίες ώρες όμως νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Για την ακρίβεια, δημοσιεύματα από την Ιταλία αναφέρουν πως η Βενέτσια όχι απλώς παρακολουθεί την περίπτωση του εκρηκτικού σέντερ, αλλά η συμφωνία βρίσκεται προ των πυλών, με τον άλλοτε σέντερ των Μπόστον Σέλτικς και των Κλίβελαντ Καβαλίερς να ετοιμάζεται για ταξίδι στη γειτονική χώρα, ώστε να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Από την ΑΕΚ δεν υπάρχει κάποια αντίδραση στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τον Καμπενγκέλε ωστόσο να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας του Ζοάν Πλάθα στο φετινό ρόστερ. Ο εκρηκτικός άσος έκανε... θραύση απέναντι στον ΠΑΟΚ, μετρώντας 30 πόντους και 16 ριμπάουντ στη νίκη της ομάδας του στο κλειστό των Λιοσίων με 90-70.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της σεζόν και ενώ ο εκρηκτικός σέντερ πέρασε μια δύσκολη περίοδο σε οικογενειακό επίπεδο, η Ένωση τον στήριξε και στάθηκε στο πλευρό του, περιμένοντας την επάνοδό του στη δράση, κάτι που έδειξε και στην πράξη πόσο σημαντικός είναι ο 25χρονος σέντερ για την ομάδα του.

Στην παρούσα φάση σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Λούντβιγκσμπουργκ, για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του BCL, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και με την υπόθεσή του.

Θυμίζουμε πως η Ένωση είχε να διαχειριστεί και την περασμένη σεζόν ανάλογη περίπτωση, όταν η Βίρτους Μπολόνια άσκησε... πρέσινγκ για να υπογράψει τον Ακίλ Μίτσελ για τα πλέι οφ. Η ΑΕΚ σε αυτή την περίπτωση άναψε «κόκκινο» και ο παίκτης παρέμεινε στα κιτρινόμαυρα ως το τέλος της σεζόν 2022-23.