Ο Προμηθέας κάνει καταγγελία στη FΙΒΑ για την... υποκλοπή της Ρίτας (vid)

Ο Προμηθέας κάνει καταγγελία στη FΙΒΑ για την... υποκλοπή της Ρίτας (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:29 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:36 - 30.11.2023

Στο τελευταίο τάιμ άουτ του κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου, η λιθουανική τηλεόραση εμφάνισε μικρόφωνο στον πάγκο του Προμηθέα και οι Πατρινοί καταγγέλλουν πως υποκλάπηκαν οι οδηγίες του προπονητή, μεταφέρθηκαν στους παίκτες της Ρίτας και γι' αυτόν τον λόγο ετοιμάζουν καταγγελία στην Διεθνή Ομοσπονδία για να παρθούν μέτρα και αποφάσεις.

Ο Προμηθέας έκανε μεγάλη προσπάθεια στην Λιθουανία. Δεν βρέθηκε μακριά από τη νίκη επί της Ρίτας για την τέταρτη αγωνιστική του Basketball Champions League, την προσέγγισε, την... άγγιξε και ναι μεν απογοητεύτηκε από την απώλειά της, αλλά δημιουργήθηκε και μία κατάσταση που εκνεύρισε τους Πατρινούς. 

Κατά τη διάρκεια του κρίσιμου τάιμ άουτ που κάλεσε ο κόουτς Ηλίας Παπαθεοδώρου, πριν την τελευταία επίθεση της ομάδας του, η λιθουανική τηλεόραση δεν εστίασε απλώς την κάμερά της στον πάγκο των φιλοξενουμένων. Τοποθέτησε και ένα μικρόφωνο για να μεταφέρει στους τηλεθεατές και τον ήχο. Μόνο που αυτός έφθασε μέχρι τα αυτιά και των ανθρώπων της γηπεδούχου ομάδας που άκουσαν τις οδηγίες που έδωσε στους παίκτες του ο προπονητής του Προμηθέα. 

Κι αν αυτό θεωρήθηκε απλώς μία υποψία για... υποκλοπή, αυτό το ενδεχόμενο επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά από το γεγονός ότι όταν τελείωσε το τάιμ άουτ που πήρε ο Παπαθεοδώρου ακολούθως -και πριν επανεκκινήσει το παιχνίδι- οι Λιθουανοί πήραν διαδοχικό τάιμ άουτ για νέες οδηγίες στους παίκτες και ο Προμηθέας θεωρεί πως εκτός από τις ανάσες που πήραν οι παίκτες η Ρίτας ενημερώθηκαν και για το σύστημα που έδειξε ο Έλληνας κόουτς στους παίκτες του.  

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι Πατρινοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταγγελία στην FIBA, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ εκτός από τα έγγραφα παράπονα θα καταθέσουν και το video που περιγράφει οπτικά το γεγονός για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα.  

Sportal Euroleague Show για τις μάχες των «αιωνίων» σε Μονακό & Βελιγράδι και του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!