Το Περιστέρι κόντρα στην Καρσίγιακα για την... επιβίωσή του - Ο Άρης ολοκληρώνει το έργο του με αντίπαλο την Τρέντο
i

© Intime

Το Περιστέρι κόντρα στην Καρσίγιακα για την... επιβίωσή του - Ο Άρης ολοκληρώνει το έργο του με αντίπαλο την Τρέντο

Γιώργος Γαβριλάκης 12:10 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:13 - 07.02.2024

Για την τρίτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του BCL, το Περιστέρι αντιμετωπίζει στην Τουρκία την Καρσίγιακα (7/2, 19:30) και ο Άρης υποδέχεται την ιταλική Τρέντο (7/2, 20:00) για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του EuroCup.

Την πρώτη του νίκη στη «φάση των 16» του Basketball Champions League θα ψάξει το Περιστέρι, σε μία δύσκολη έδρα απέναντι σε μία ταλαντούχα ομάδα. 

Οι Πρίγκηπες της Δυτικής Όχθης βρίσκονται στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Σμύρνη, εκεί που κατοικοεδρεύει η Καρσίγιακα, την οποία και θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη, το βράδυ της Τετάρτης (7/2, 19:30, Cosmote Sport 4). 

Μετά τις ήττες από την Χάποελ Ιερουσαλήμ και την Τενερίφη, δηλαδή της δύο αήττητες ομάδες του ομίλου που έχει διαμορφωθεί στον δεύτερο γύρο του θεσμού, το Περιστέρι θέλει τη νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης ζωντανές. 

Ο Άρης, που έχει εξασφαλίσει την θέση του στα Play In του EuroCup, που θα καθορίσουν εν τέλει τις προκρίσεις στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, φιλοξενεί στο Nick Galis Hall την ιταλική Τρέντο (7/2, 20:00, Novasports Prime).

Το παιχνίδι βρίσκεται στο πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης, εκεί όπου οι «κιτρινόμαυροι» μετέχουν στον Β' όμιλο. Αυτή τη στιγμή με 8 νίκες και 9 ήττες έπειτα από 17 αναμετρήσεις, βρίσκονται στην πέμπτη θέση της κατάταξης και για να την κρατήσουν θα πρέπει να νικήσουν την Τρεντό που βρίσκεται στην 8η θέση με ρεκόρ 7-10. 

Η απουσία του Κουζμίνσκας «πονάει» την ΑΕΚ: Μετράει 8 ήττες σε 10 αγώνες χωρίς τον Λιθουανό
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

11:52 - 07.02.2024

Η απουσία του Κουζμίνσκας «πονάει» την ΑΕΚ: Μετράει 8 ήττες σε 10 αγώνες χωρίς τον Λιθουανό

Η ΑΕΚ δεν σηκώνει κεφάλι στο 2024, καθώς κατέγραψε ακόμα μια ήττα, αυτή τη φορά από την Μούρθια, με την Ένωση να «πονάει» από την απουσία του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, η απουσία του οποίου κοστίζει στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

Σε περίπτωση ήττας δεν χάνεται ο κόσμος, αλλά χάνεται η πέμπτη θέση και ο Άρη θα βρεθεί στην έκτη. Μετά την σπουδαία επιτυχία στο ΟΑΚΑ όμως, κόντρα στον Παναθηναϊκό υπάρχει η διάθεση και η τρομερή ψυχολογία για να ολοκληρώσουν με νίκη το πρώτο κεφάλαιο και να... προλογίσουν δυναμικά στο δεύτερο