Η βαθμολογία του BCL: Στο 2-1 ο Προμηθέας, στο 0-3 η ΑΕΚ

Η βαθμολογία του BCL: Στο 2-1 ο Προμηθέας, στο 0-3 η ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 23:48 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:49 - 06.02.2024

Ο Προμηθέας πέρασε από την Ουγγαρία, επικρατώντας της Χάποελ Χολόν, σε ένα αποτέλεσμα που του επιτρέπει να κάνει βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του BCL, την ώρα που η ΑΕΚ κοιτάζει κατάματα τον αποκλεισμό.

Ο πρώτος γύρος της φάσης των 16 του BCL ολοκληρώθηκε για ΑΕΚ και Προμηθέα, με τις δύο εκπροσώπους του ελληνικού μπάσκετ στη διοργάνωση της FIBA να έχουν αντιστρόφως ανάλογα αποτελέσματα στη βραδιά.

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε την Μούρθια στο κλειστό των Λιοσίων και παρά την εικόνα που έδειξε και το ανταγωνιστικό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου γνώρισε την ήττα από την ισπανική ομάδα με 79-84, με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να υποχωρεί στο 0-3 και να παραμένει ουραγός στην βαθμολογία και χωρίς να έχει γευτεί τη χαρά της νίκης στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Ο Προμηθέας από την δική του πλευρά πέρασε εμφατικά από την Ουγγαρία, κόντρα στην Χάποελ Χολόν. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου επικράτησε με 74-65 και έφτασε τις 2 νίκες σε 3 παιχνίδια, σε μια νίκη-χρυσάφι που βάζει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης τους Προμηθείς.

Με το πέρας 3 αγωνιστικών η Μούρθια είναι στην κορυφή με ρεκόρ 3-0, με τον Προμηθέα να ακολουθεί με ρεκόρ 2-1, την ώρα που η Χάποελ Χολόν να έχει ρεκόρ 1-2 και την ΑΕΚ ουραγό με ρεκόρ 0-3.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }