Στο Βελιγράδι ο ΠΑΟΚ για την πρωτιά και την πρόκριση κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ

Στο Βελιγράδι ο ΠΑΟΚ για την πρωτιά και την πρόκριση κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ

Γιώργος Γαβριλάκης 10:49 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 13.12.2023

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Χάποελ Ιερουσαλήμ στην Aleksandar Nikolic Hall του Βελιγραδίου (13/12, 19:30, Cosmote sports 4) και έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου του Basketball Champions League την πρωτιά στον όμιλό του.

Μία αγωνιστική πριν το τέλος της πρώτης φάσης του Basketball Champions League ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία και την δυνατότητα να κατοχυρώσει όχι μόνο την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, αλλά και την πρωτιά στο Group G, όπου και συμμετέχει. 

Ο Δικέφαλος του Βορρά, αντιμετωπίζει το βράδυ της Τετάρτης (13/12, 19:30, Cosmote sports 4) στη Σερβία και συγκεκριμένα στο Aleksandar Nikolic Hall του Βελιγραδίου, την Χαποέλ Ιερουσαλήμ που όπως και η Μακάμπι Τελ Αβίβ στην EuroLeague, χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο γήπεδο για έδρα της, μιας και στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη η κατάσταση παραμένει εφιαλτική λόγω του πολέμου. 

Έτσι, το εισιτήριο για την φάση των «16» θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το συγκεκριμένο αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να είναι επικεφαλής του ομίλου με 3-1 νίκες, ενώ το ίδιο ρεκόρ έχουν και οι Ισραηλινοί. Μόνο που βρίσκονται δεύτεροι μιας και είχαν ηττηθεί στο Παλατάκι της Πυλαίας

Τα σενάρια πρόκρισης για το Group G

Αν ο ΠΑΟΚ νικήσει το βράδυ της Τετάρτης, τότε ό,τι και να γίνει στο τελευταίο ματς της πρώτης φάσης (κόντρα στη Γαλατασαράι στις 20/12) οι Θεσσαλονικείς θα έχουν ήδη κατακτήσει την πρώτη θέση. Από την πλευρά της η Χάποελ για να βρεθεί στο Νο 1 του ομίλου θα πρέπει να νικήσει τον ΠΑΟΚ με τρεις ή περισσότερους πόντους. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν νικήσει στον πόντο ή το πολύ με δύο πόντους, όλα θα ξεκαθαριστούν στην τελευταία αγωνιστική, ενός ομίλου που βρίσκεται επίσης η Γαλατασαράι και η Μπενφίκα

Με Χουάντσο, Γκριγκόνις και 120 οπαδούς στη Γαλλία ο Παναθηναϊκός AKTOR (vid)
EUROLEAGUE

10:20 - 13.12.2023

Με Χουάντσο, Γκριγκόνις και 120 οπαδούς στη Γαλλία ο Παναθηναϊκός AKTOR (vid)

Η αποστολή του Παναθηναϊκού AKTOR αναχωρεί για τη Λυών εν όψει της αναμέτρησης με τη Βιλερμπάν, με τους Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Μάριους Γκριγκόνις να ταξιδεύουν στη Γαλλία. Στο τσάρτερ και 120 φίλοι της ομάδας.

Για τους Τούρκους που παίζουν στην Πορτογαλία (13/12, 21:30) με τους «Αετούς» της Λισαβόνας, με νίκη εξασφαλίζουν μία θέση στα Play-In, ενώ η Μπενφίκα αν θέλει να κάνει το θαύμα και να πάει αυτή στον έξτρα αγώνα πρόκρισης, θα πρέπει να νικήσει την Γαλατασαράι με 21 πόντους διαφορά.