Κληρώνει την Πέμπτη 21/3 για προημιτελικά και Final Four του BCL

BCL Trophy

Κληρώνει την Πέμπτη 21/3 για προημιτελικά και Final Four του BCL

Νίκος Καλαμπάκας 17:43 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:03 - 19.03.2024

Η κλήρωση για τα ζευγάρια των προημιτελικών και την πόλη που θα φιλοξενήσει το Final Four του BCL θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21/3.

Το όνομα της πόλης που θα φιλοξενήσει το Final Four του Basketball Champions League 2024 πρόκειται να αποκαλυφθεί την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια του event που θα περιλαμβάνει την Κλήρωση των Προημιτελικών και του Φάιναλ Φορ.

Ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης της σεζόν 2024 θα διαδεχθεί την ισπανική πόλη Μάλαγα, η οποία φιλοξένησε πέρυσι το εξαιρετικά επιτυχημένο τουρνουά Final Four που ολοκλήρωσε τη σεζόν 2022-23 του Basketball Champions League.

Η τελετή κλήρωσης της Πέμπτης θα μεταδοθεί ζωντανά στο επίσημο κανάλι του BCL στο YouTube από το Patrick Baumann House of Basketball, στην Ελβετία.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας πόλης του Final Four θα ανοίξει τις διαδικασίες και θα ακολουθήσει η Κλήρωση των Προημιτελικών, η οποία καθορίζει τα τέσσερα ζευγάρια της φάσης των ημιτελικών.

Οι νικητές των τεσσάρων ομίλων της φάσης των 16 θα προκριθούν στην κλήρωση και θα έχουν πλεονέκτημα έδρας. Οι τέσσερις ομάδες που θα πάρουν τη δεύτερη θέση στους αντίστοιχους ομίλους της φάσης των 16 θα είναι με μειονέκτημα.

Η τελετή της Πέμπτης θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση για το Final Four.

Μπαίνοντας στην τελευταία εβδομάδα δράσης στον Γύρο των 16, η Ουνικάχα Μάλαγα είναι η μόνη ομάδα που έχει εξασφαλίσει μια θέση ανάμεσα στις πρωταθλήτριες ομάδες.

Οι νυν πρωταθλητές της Βόννης, καθώς και οι Λούντβισμπουργκ και Τενερίφη έχουν επίσης τσεκάρει το εισιτήριό τους για τους Προημιτελικούς, αλλά η κατάταξή τους θα καθοριστεί την τελευταία ημέρα της φάσης των 16, όπως και οι ομάδες που θα κερδίσουν τα υπόλοιπα εισιτήρια, αφού απομένουν ανοιχτές τέσσερις θέσεις για προημιτελικούς.