Ο λόγος για τον οποίο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο Βεζένκοφ από τους Κινγκς

Σάσα Βεζένκοφ

i

© Intime

Ο λόγος για τον οποίο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο Βεζένκοφ από τους Κινγκς

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:44 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:47 - 14.07.2023

Μπορεί ο Σάσα Βεζένκοφ να έχει αποφασίσει εδώ και δύο εβδομάδες πως θα συνεχίσει την καριέρα του στους Κινγκς αλλά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την ομάδα του Σακραμέντο. Ο λόγος της μη επισημοποίησης της μεταγραφής του Βούλγαρου φόργουορντ στους «Βασιλιάδες» από τον Ολυμπιακό είναι γραφειοκρατικός.

«Στους οπαδούς του Ολυμπιακού… Μετά από πολλές ώρες σκέψης τις τελευταίες μέρες, πήρα την απόφαση να εξερευνήσω τον κόσμο του ΝΒΑ. Χωρίς αμφιβολία, αυτή είναι η πιο δύσκολη επιλογή που έχω κάνει ποτέ. Φεύγοντας από αυτό το καταπληκτικό κλαμπ μετά από πέντε χρόνια, νιώθω σαν να αφήνω πίσω ένα κομμάτι της καρδιάς μου. 

Στον Ολυμπιακό, έκανα τα όνειρα μου πραγματικότητα, βρήκα οικογένεια και το πιο ζεστό σπίτι που μπορούσα να φανταστώ. Έδωσα ό,τι είχα κάθε στιγμή που φορούσα αυτήν τη φανέλα. Στις πιο σκοτεινές μας ώρες μείναμε μαζί, σηκωθήκαμε και πρέπει να είμαστε περήφανοι για όσα καταφέραμε. Επειδή παλέψαμε… μέχρι το τέλος. Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να σε ευχαριστήσω. Θα μεταφέρω την υποστήριξή σας και την αγάπη σας καθώς ξεκινάω αυτό το νέο κεφάλαιο. Μέχρι να συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας, μείνετε δυνατοί και κρατήστε τη φλόγα αναμμένη. Μια φορά κόκκινος, για πάντα κόκκινος», με αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε ο Σάσα Βεζένκοφ τον Ολυμπιακό μέσω ανάρτησης του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. 

Ο ΜVP της Euroleague της περασμένης σεζόν πήρε την απόφαση να αφήσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα για να φορέσει αυτή των «βασιλιάδων» ζώντας παράλληλα το όνειρο του NBA

Το ημερολόγιο έγραφε 1 Ιουλίου 2023 όταν ο Σάσα Βεζένκοφ ενημέρωσε τον Ολυμπιακό ότι φεύγει από τον Πειραιά μετά από πέντε χρόνια για να αγωνιστεί στους Σακραμέντο Κινγκς. 

Ο Βούλγαρος φόργουορντ βρίσκεται ήδη στο Σακραμέντο, έχει ξεκινήσει τις προπονήσεις με τους νέους του συμπαίκτες, έχει επιλέξει το νούμερο που θα αναγράφει η νέα του φανέλα αλλά ακόμη η συμφωνία δεν έχει επισημοποιηθεί.

Μάλιστα, το ΝΒΑ ενημέρωσε  πως ο Σάσα Βεζένκοφ υπέγραψε το συμβόλαιό του, το οποίο θα έχει διάρκεια τριών ετών με απολαβές συνολικά 20 εκατ. ευρώ. Ποιος ο λόγος όμως που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο Βούλγαρος φόργουορντ από τους Κινγκς

Σύμφωνα με πηγές του ΝΒΑ που επικαλούνται media της περιοχής, δεν έχουν ακόμη λάβει το letter of clearance του 27χρονου φόργουορντ. Μέχρι να συμβεί αυτό, το συμβόλαιο δεν είναι δεσμευτικό! Τι είναι αυτό; Πρόκειται για το έγγραφο, το οποίο έχει στοιχεία για το ποινικό μητρώο του αθλητή κι είναι απαραίτητο για οποιονδήποτε ταξιδιώτη για να μπορέσει να του εκδοθεί visa και να εγκατασταθεί στην Αμερική. 

Πάντως το θέμα θεωρείται διαδικαστικό, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και η υπόθεση θα κλείσει και τυπικά άμεσα με τον Σάσα Βεζένκοφ να γίνεται με κάθε επισημότητα «βασιλιάς».