Επέστρεψε στη δράση ο Πολονάρα, δύο μήνες μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο στους όρχεις

Επέστρεψε στη δράση ο Πολονάρα, δύο μήνες μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο στους όρχεις

Γιώργος Γαβριλάκης 10:51 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 04.12.2023

Στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Ντερτόνα, ο Ακίλε Πολονάρα της Βίρτους Μπολόνια, αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του. Χωρίς μαλλιά λόγω των ακτινοθεραπειών και των χημειοθεραπειών, αλλά με την ίδια διάθεση και μεγαλύτερο πάθος, ο 32χρονος Ιταλός φόργουορντ είναι και πάλι... εδώ!

Κι ενώ απέμεναν 43 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδο, όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο και τα μαζικά χειροκροτήματα από την κερκίδα δημιούργησαν μία συναισθηματική ατμόσφαιρα. Ήταν η στιγμή που ο Ακίλε Πολονάρα έπαιρνε θέση πάνω στον αγωνιστικό χώρο και αυτό συνέβη για πρώτη φορά μετά από έναν αγχωτικό μήνα για τον 32χρονο διεθνή Ιταλό φόργουορντ. 

Ο Πολονάρα τον Οκτώβριο που μας πέρασε διεγνώσθη με καρκίνο στους όρχεις. Έκανε επέμβαση, ακολούθως χημειοθεραπείες και στο παιχνίδι της Βίρτους Μπολόνια κόντρα στην Ντερτόνα ο Πολονάρα επανεμφανίστηκε στο γήπεδο και μάλιστα αγωνίστηκε κανονικά. Έχει χάσει τα μαλλιά του (λόγω των χημειοθεραπειών), αλλά όχι το πάθος του για μπάσκετ και ζωή, ενώ συμπαίκτες και αντίπαλοι φρόντισαν να τον καλωσορίσουν. 

Ο τέως γκαρντ της Βίρτους και νυν της Ντερτόνα, Κάιλ Ουίμς, ήταν ο πρώτος που του έδωσε το χέρι, ενώ στο τέλος της αναμέτρηση ο Πολονάρα ήταν και πάλι... νικητής. Η Βίρτους επικράτησε με 99-70 και ο «Αχιλλέας» είχε 5 πόντους σε οκτώ λεπτά συμμετοχής. 

«Ήταν δύο πολύ δύσκολοι μήνες», είπε ο ίδιος ο Πολονάρα μετά το τέλος του αγώνα και ξεκαθάρισε πως «ελπίζω ότι η περιπέτεια μου τελείωσε και είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην ενεργό δράση». Για τον αθλητή πάντως, μίλησε και ο προπονητής του, Λούκα Μπάνκι. «Όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι που επέστρεψε. Είμαστε δίπλα του και τον στηρίζουμε. Έζησε μία πολύ δύσκολη κατάσταση με μεγάλη ωριμότητα και πλέον είναι σε άψογη κατάσταση», κατέληξε. 

Ιβάνοβιτς - effect: Πώς ο Μαυροβούνιος κατάφερε να μεταμορφώσει την Μπασκόνια στη Euroleague φτάνοντας σε ρεκόρ πρωταθλητισμού
EUROLEAGUE

09:32 - 04.12.2023

Ιβάνοβιτς - effect: Πώς ο Μαυροβούνιος κατάφερε να μεταμορφώσει την Μπασκόνια στη Euroleague φτάνοντας σε ρεκόρ πρωταθλητισμού

Ο Χοάν Πεναρόγια αποχώρησε με ρεκόρ 1-4 από τον πάγκο της Μπασκόνια και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει απολογισμό 5-1 δικαιώνοντας τη διοίκηση των Βάσκων για την επιλογή τους

Πλέον, ο Πολονάρα ετοιμάζεται μαζί με τους συμπαίκτες του και για την... διαβολική εβδομάδα της EuroLeague με την διπλή αγωνιστική δράση που φέρνει τον σύλλογο του ιταλικού βορρά αντιμέτωπο, αρχικά με την Μπαρτσελόνα (6/12) και ακολούθως με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (8/12).