«Βόμβα» στο ΝΒΑ: Οι Σανς αφήνουν ελεύθερο τον Κρις Πολ!

«Βόμβα» στο ΝΒΑ: Οι Σανς αφήνουν ελεύθερο τον Κρις Πολ!

Χρήστος Τσάλτας 00:38 - 08.06.2023 / Ανανεώθηκε: 00:52 - 08.06.2023

Σε μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και εξελίξεις προχώρησαν οι Φοίνιξ Σανς, που αφήνουν ελεύθερο τον Κρις Πολ, έπειτα από 3 χρόνια συνεργασίας. Σε πρώτο πλάνο οι Λος Άντζελες Λέικερς

Η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στους Φοίνιξ Σανς έφερε νέα δεδομένα στο ρόστερ, όσον αφορά την πιο σημαντική θέση πάνω στο παρκέ. Ο Φρανκ Βόγκελ με το «καλημέρα» έδειξε τις διαθέσεις του ενόψει της νέας σεζόν, με τον έμπειρο προπονητή να εστιάζει στην άμυνα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που από την πρώτη στιγμή έδειξε πόσο υπολογίζει τον ΝτεΆντρε Έιτον, παρά τη φημολογία περί αποχώρησης του σέντερ από τις Μπαχάμες, που το 2018 επιλέχθηκε στο νο.1 του NBA Draft.

Οι Φοίνιξ Σανς παίρνουν αποφάσεις για τους Κρις Πολ και ΝτιΑντρέ Έιτον
NBA

15:51 - 06.06.2023

Οι Φοίνιξ Σανς παίρνουν αποφάσεις για τους Κρις Πολ και ΝτιΑντρέ Έιτον

Οι Φοίνιξ Σανς στήνουν την ομάδα τους γύρω από τους αγωνιστικούς κανόνες που θέτουν οι Κέβιν Ντουράντ και Ντέβιν Μπούκερ, θέλουν να κρατήσουν τον Κρις Πολ παρά τα 30+ εκατομμύρια του συμβολαίου του και ο νέος κόουτς Φρανκ Βόγκελ υπολογίζει στον ΝτιΑντρέ Έιτον, αλλά η ανταλλαγή του παραμένει πιθανή.

Κι αν για τον DA τα μηνύματα ήταν θετικά, αυτό δεν ίσχυε και για τον Κρις Πολ. O CP3, που θεωρείται -και όχι άδικα- ένας από τους πιο σημαντικούς πλέι μέικερ των τελευταίων 15 ετών στο ΝΒΑ, αναμένεται να βγει και πάλι στην αγορά, αυτή τη φορά ως free agent.

Έπειτα από 3 χρόνια πορείας στην Αριζόνα, με ισάριθμες παρουσίες στα πλέι οφ του ΝΒΑ και μία παρουσία σε τελικούς ΝΒΑ, το 2021 κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς, οι «Ήλιοι» πήραν μια απόφαση που αναμένεται να φέρει νέα δεδομένα στη λίγκα ενόψει της νέας σεζόν.

Η απόφασή ήταν ξεκάθαρη: αφήνουν ελεύθερο τον Πολ, που πλέον είναι free agent, παρά το γεγονός πως είχε συμβόλαιο για ακόμα μια σεζόν. Μάλιστα δεν θα φύγει με άδεια χέρια από την Αριζόνα, καθώς στο συμβόλαιο της νέας σεζόν είχε λαμβάνειν 30 εκατ. δολάρια και από τη στιγμή που θα αποχωρήσει ως ελεύθερος θα εισπράξει 15 εκατ. δολάρια, βάσεις της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Η εξέλιξη αυτή βάζει σε διαδικασία αναζήτησης ομάδες που θέλουν έναν αξιόπιστο πλέι μέικερ πρώτης γραμμής προκειμένου να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τους Λος Άντζελες Λέικερς, δεν υπάρχει. Με δεδομένο πως ο Ντ'Αντζελο Ράσελ θα «ψαχτεί» στην αγορά για ένα καλό συμβόλαιο και ο Πολ διατηρεί άριστες σχέσεις με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, γίνεται κατανοητό πως η ομάδα του Ντάρβιν Χαμ θα μπει «δυνατά» στην διεκδίκηση της υπογραφής του Πολ.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε την υπόθεση της ανταλλαγής του Πολ, πίσω στο 2011, όταν Χόρνετς, Ρόκετς και Λέικερς είχαν συμφωνήσει σε τριπλή ανταλλαγή που θα έστελνε τον CP3 στην Καλιφόρνια, όμως το ΝΒΑ ακύρωσε τη συναλλαγή αυτή, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά του ΝΒΑ.

Πλέον το ενδεχόμενο επιστροφής στην Καλιφόρνια είναι ορατό, για χάρη των Λέικερς αυτή τη φορά, που θα παίξουν τα... ρέστα τους, προκειμένου να πείσουν τον χαρισματικό άσο να ενισχύσει την ομάδα και έστω και στα 38 του χρόνια να έχει ακόμα μια ευκαιρία για διεκδίκηση του τίτλου, ο οποίος λείπει από τη συλλογή του.