Οι Σέλτικς χωρίς προβληματισμούς έκαναν το 2-0 κόντρα στους Χοκς (vid)

Τζέισον Τέιτουμ

i

photo by Maddie Meyer / Getty Images

Οι Σέλτικς χωρίς προβληματισμούς έκαναν το 2-0 κόντρα στους Χοκς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:28 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 07:45 - 19.04.2023

O Τζέισον Τέιτουμ με 29 πόντους και ο Ντέρικ Ουάιτ με 26, οδήγησαν τους Μπόστον Σέλτικς στη νίκη με 119-106 επί των Χοκς και έκαναν το δεύτερο βήμα προς τους ημιτελικούς της Ανατολής. Χρειάζονται άλλα δύο και η σειρά πλέον μεταφέρεται στην Ατλάντα.

Οι Σέλτικς το μόνο που κάνουν στη σειρά με τους Χοκς είναι να επιβεβαιώνουν την ανωτερότητά τους. Με τον ίδιο εύκολο τρόπο που τα κατάφεραν στο πρώτο παιχνίδι, νίκησαν και στο δεύτερο: 119-106.

Δείχνουν έτοιμοι για δράση και -προς το παρόν τουλάχιστον- η Ατλάντα δεν μπορεί καν να τους παρακολουθήσει. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στα πρώτα τρία λεπτά του δεύτερου αγώνα οι Κέλτες έφτιαξαν διψήφια διαφορά, δεν την... εκτίναξαν, αλλά ο Τζέισον Τέιτουμ και ο φορμαρισμένος Ντέρικ Ουάιτ εγγυήθηκαν τη νίκη από νωρίς. Τελικά δεν είπαν ψέματα και ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σημειωνοντας (και οι δύο μαζί) 55 πόντους και τον Τέιτουμ να προσφέρει τους 29 εξ αυτών.

O Αντετοκούνμπο και ο Μοράντ τραυματίστηκαν εξαιτίας ενός... κανονισμού, που πλέον είναι υπό αμφισβήτηση (vids)
NBA

14:06 - 18.04.2023

O Αντετοκούνμπο και ο Μοράντ τραυματίστηκαν εξαιτίας ενός... κανονισμού, που πλέον είναι υπό αμφισβήτηση (vids)

Ο Τζα Μοράντ ίσως χάσει το υπόλοιπο των play offs, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τη... γλίτωσε και το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί στο δεύτερο παιχνίδι των Μπακς με τους Χιτ. Και οι δύο χτύπησαν με παρόμοιο τρόπο και λόγω της επιτρεπόμενης προσπάθειας των αμυντικών να πάρουν επιθετικό φάουλ έξω από το ημικύκλιο της ρακέτας.

Για τα Γεράκια, που απέτυχαν έστω να προβληματίσουν τους αντιπάλους τους και τώρα επιστρέφουν στην Ατλάντα για τη συνέχεια, ο Ντεζούντε Μάρεϊ είχε 29 πόντους, ενώ ο Τρέι Γιανγκ χρειάστηκα να πάρει πάνω του 22 σουτ για να καταφέρει να σημειώσει 24 πόντους. Ήταν άστοχος (9/22), ενώ την ίδια ώρα που έκανε 6 ασίστ αλλά υπέπιπτε σε 5 λάθη. Η άμυνα των Σέλτικς είναι γνωστή για τον δυναμισμό και την ποιότητά της και ουσιαστικά μόνο ταα τρίποντα του Μάρεϊ (7/13) και τουν Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (18 πόντοι με 4/7 τρίποντα) τους... ξέφυγαν. 

Πλέον, η Βοστώνη θέλει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να τελειώνει τη σειρά και να πάρει μία ανάσα πριν αναμετρηθεί στους ημιτελικούς της Ανατολής με τους Σίξερς ή τους Νετς. Σε αυτή τη σειρά η Φιλαδέλφεια προηγείται με 2-0 και πλέον βρίσκεται στο Μπρούκλιν. Δεν φαίνεται πως θα αργήσουν ο Τζοέλ Εμπίντ και η παρέα του να φθάσει στις τέσσερις νίκες, οπότε αναμένεται μία σπουδαία συνάντηση στον δεύτερο γύρο των play offs.