Οι Νικς νίκησαν (και) στη Βοστώνη με τον Κουίκλι να… σαρώνει τους Σέλτικς (vids)

Αρ Τζέι Μπάρετ, Ιμάνιουελ Κουίκλι

i

© photo by Brian Fluharty / Getty Images / Ideal Images

Οι Νικς νίκησαν (και) στη Βοστώνη με τον Κουίκλι να… σαρώνει τους Σέλτικς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:15 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 07:18 - 06.03.2023

Χρειάστηκαν δύο έξτρα πεντάλεπτα και τον Ιμάνιουελ Κουίκλι να βάζει 38 πόντους, ώστε οι Νικς να πάρουν την ένατη διαδοχική τους νίκη (131-129), στη Βοστώνη αυτή τη φορά. Ο πήχης της Νέας Υόρκης έχει ανέβει ήδη!

Τα δεδομένα για τους Νικς, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, είχαν ανάμεικτες προδιαγραφές. Κατ’ αρχάς δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Τζέιλεν Μπράνσον, ο οποίος εν πολλοίς καθορίζει το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. 

Επίσης, οι Σέλτικς ήθελαν να επιστρέψουν μετά μανίας στις νίκες, καθώς προέρχονταν από εντός έδρας ήττα από τους Νετς, ενώ την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου είχαν χάσει στη Νέα Υόρκη και ήθελαν να πάρουν λίγο από το… αίμα τους πίσω. 

Τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Διότι, ο Ιμάνιουελ Κουίκλι εξήγησε με πράξεις τον λόγο που οι Νικς -κατά τη μεταγραφική περίοδο- απάντησαν αρνητικά σε όλες τις προτάσεις που τους έγιναν για τον νεαρό γκαρντ. 

Οι Μπακς επέστρεψαν με triple double του Αντετοκούνμπο στη νίκη επί των Ουίζαρντς (vids)
NBA

05:59 - 06.03.2023

Οι Μπακς επέστρεψαν με triple double του Αντετοκούνμπο στη νίκη επί των Ουίζαρντς (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 23 πόντους, 10 ριμπάουντ και 13 ασίστ και οι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν στην Ουάσινγκτον με 117-111. Αφού το σερί νικών γκρεμίστηκε στο ματς με τους Σίξερς, τώρα χτίζεται το νέο!

Ο Κουίκλι έπαιξε 55 λεπτά και εξαφάνισε το όποιο κόστος απουσίας του Μπράνσον. Τελείωσε το ματς με 38 πόντους, νούμερο που αποτελεί ρεκόρ καριέρας και οδήγησε την ομάδα του Μεγάλου Μήλου σε μία συγκλονιστική νίκη με 131-129. Μάλιστα, ήταν αυτός που με δικό του σουτ οδήγησε το ματς στη δεύτερη παράταση, εκεί όπου ολοκληρώθηκε το έργο. 

Οι Σέλτικς ηττήθηκαν για τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα ματς και δεύτερη συνεχόμενη, παρά τους 40 πόντους του Τζέισον Τέιτουμ. Επίσης, ο Τζέιλεν Μπράουν πρόσθεσε 29  πόντους και ο Αλ Χόρφορντ έφθασε τους 20. Βέβαια, αστόχησε σε ένα ελεύθερο τρίποντο από τη γωνία, που είναι και η αγαπημένη του θέση. Βρήκε σίδερο όμως, στην εκπνοή και έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι.

Οι Νικς είχαν τη δική τους… τριάδα. Πέραν του Ιμάνιουελ Κουίκλι, ο Τζούλιους Ραντλ που παίζει σε επίπεδα MVP είχε 31 πόντους, λίγες ώρες αφότου είχε βάλει 43 στη νίκη της ομάδας του επί των Μαϊάμι Χιτ. Επίσης, ο Αρ Τζέι Μπάρετ ήταν καταπληκτικός. Ο Καναδός έβαλε 29 πόντους και ναι μεν απέτυχε να ολοκληρώσει τον αγώνα με ένα ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας του, αλλά ήταν καθοριστικός στα δύσκολα. 

Παρά έναν πόντο (αυτόν του Μπάρετ) οι Νιου Γιορκ Νικς απέτυχαν να έχουν τρεις παίκτες τους με 30+ πόντους. Κάτι που έζησαν τελευταία φορά στις 24 Μαρτίου τους 1979. Τότε που ο Ερλ Μονρό (34), Ρέι Ουίλιαμς (34) και Τόμπι Νάιτ (30) τα είχαν καταφέρει.