Ντουράντ και Μπούκερ «λύγισαν» το Ντάλας

Ντάλας Μάβερικς - Φοίνιξ Σανς

i

Photo by Ron Jenkins/Getty Images

Ντουράντ και Μπούκερ «λύγισαν» το Ντάλας

Νίκος Καλαμπάκας 22:51 - 05.03.2023 / Ανανεώθηκε: 23:18 - 05.03.2023

Το σούπερ δίδυμο Κέβιν Ντουράντ και Ντέβιν Μπούκερ σημείωσε συνολικά 73 πόντους και το Φοίνιξ πέρασε νικηφόρα από την έδρα των Μάβερικς με σκορ 130-126!

Ο Ντόντσιτς έκανε ότι μπορούσε, ο Ίρβινγκ συνέβαλε κι αυτός τα μέγιστα ώστε να δώσει στο Ντάλας τη νίκη, όμως οι 34 πόντοι του πρώτου και οι 30 του δεύτερου δεν ήταν αρκετοί ώστε το Ντάλας να υποτάξει τους Σανς.

Οι Σανς έδειξαν λίγη από τη δύναμή τους μετά την έλευση του Ντουράντ. Το Ντάλας φέτος δεν είναι η πιο εύκολη ομάδα, όμως οι «ήλιοι» ήταν αποφασισμένοι και βασιζόμενοι στην εμπειρία του ΚD και το ταλέντο του Μπούκερ κατάφεραν να δραπετεύσουν με μια σπουδαία νίκη από την έδρα των Μάβερικς και να θυμήσουν σε όλους ότι η ομάδα αυτή θα παλέψει ακόμα και για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Δύο κορίτσια «παγίδευσαν» τον Αντετοκούνμπο (vid)
NBA

15:33 - 05.03.2023

Δύο κορίτσια «παγίδευσαν» τον Αντετοκούνμπο (vid)

Πήγαν γεμάτες χαρά για να πάρουν αυτόγραφο από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά λίγο αργότερα φανερώθηκε το αληθινό τους πρόσωπο. Τελικά, χάρηκαν που είδαν από κοντά στον Greek Freak αλλά πανηγύρισαν τη νίκη των Σίξερς.

Ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ και εναλλαγές στον ρόλο του οδηγού. Η πρώτη περίοδος βρήκε τους Σανς μπροστά με έξι πόντους διαφορά (25-31).

Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο το Ντάλας ανέβασε την απόδοσή του. Ο Ντόντσιτς το πήρε πατριωτικά, ο ίρβινγκ σιγόνταρε δίπλα του και κάπως έτσι οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο στο +3 (62-59).

Στο τρίτο δωδεκάλεπτο δεν άλλαξαν πολλά. Μόνο η διακύμανση του σκορ με τους Σανς να παίρνουν και πάλι κεφάλι στο τέλος του (95-96), αφού Ντουράντ και Μπούκερ ήταν αποφασισμένοι να μη φύγουν ηττημένοι από το Φοίνιξ.

Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ. Με το σκορ στος 126-128 όμως, ο Ντόντσιτς ήταν ο μοιραίος του παρκέ. Έχασε λέι απ, η μπάλα πήγε στον Ντουράντ με τον χρόνο που απομένει να είναι 6 δευτερόλεπτα, αυτός κέρδισε φάουλ, ευστόχησε στις βολές και έδωσε τη νίκηστην ομάδα του.

Boxscοre

Δωδεκάλεπτα: 25-31, 62-59, 95-96, 126-130