Για να νικήσουν στο Μιλγουόκι οι Χάρντεν και Εμπίντ έκαναν μία… ιστορική επίδοση (vid)

Τζέιμς Χάρντεν, Τζοέλ Εμπίντ

i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Για να νικήσουν στο Μιλγουόκι οι Χάρντεν και Εμπίντ έκαναν μία… ιστορική επίδοση (vid)

Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 38 πόντους, 10 ασίστ και ο Τζοέλ Εμπίντ 30 και 10 έγιναν οι πρώτοι Σίξερς με ανάλογες επιδόσεις για πρώτη φορά μετά τους Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και Χαλ Γκριρ από το 1965.

Για να σταματήσουν τους Μιλγουόκι Μπακς και το απίστευτο σερί τους (16 νίκες) οι Φιλαδέλφεια Σίξερς έπρεπε να επιστρατεύσουν τη… ιστορία τους. Και το έκανα! Είδαν λοιπόν, τον Τζέιμς Χάρντεν να έχει 38 πόντους και 10 ασίστ, με τον Τζοέλ Εμπίντ να προσθέτει 31 πόντους και να κάνει 10 τελικές πάσες. 

Ήταν η πρώτη φορά που δύο παίκτες των Σίξερς κατάφεραν να σκοράρουν περισσότερους από 30 πόντους και να έχουν διψήφιο αριθμό ασίστ για πρώτη φορά μετά το 1965. Τότε, 58 χρόνια πίσω, κάτι ανάλογο είχαν καταφέρει οι θρυλικοί και αείμνηστοι Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και ο Χαλ Γκριρ. 

Ο πρώτος είναι γνωστός στα βάθη της ιστορίας και σε κάθε μεριά του πλανήτη για τους 100 πόντους που είχε βάλει σε ένα παιχνίδι (με τους Φιλαδέλφεια Ουόριορς στη Νέα Υόρκη κόντρα στους Νικς το 1962), ενώ ο Γκριρ ήταν πρωταθλητής με τους Σιξερς το 1967 (μαζί με τον Τσάμπερλεϊν), έγινε 10 φορές All-Star και η φανέλα του με το Νο 15 έχει αποσυρθεί τιμώμενη από την ομάδα της Φιλαδέλφεια.  

Οι Ράπτορς βρήκαν διέξοδο στην Ουάσινγκτον, οι Καβαλίερς δεν προβληματίστηκαν με τους Πίστονς (vids)
NBA

05:59 - 05.03.2023

Οι Ράπτορς βρήκαν διέξοδο στην Ουάσινγκτον, οι Καβαλίερς δεν προβληματίστηκαν με τους Πίστονς (vids)

Δύο τρίποντα του Φρεντ ΒανΒλίτ στο κρίσιμο σημείο και ο Γκάρι Τρεντ προσέφεραν μια πολύ χρήσιμη εκτός έδρας επικράτηση στους Ράπτορς (116-109) επί των Ουίζαρντς - Οι Καβαλίερς νίκησαν τους Πίστονς.

Στο… τώρα, ο Εμπίντ, ο οποίος είχε αρκετά προβλήματα στο παιχνίδι και από την άμυνα του Μπρουκ Λόπεζ, αλλά και στην άμυνα πάνω στον σέντερ των Μιλγουόκι Μπακς, κατάφερε να είναι παραγωγικός ποικιλοτρόπως μέχρι το 133-130 υπέρ της ομάδας του. Μάλιστα, με την επίδοσή του έγινε ο δεύτερος σέντερ της τρέχουσας σεζόν που συνδύασε το 30-10 στην στατιστική του. Όπως αντιλαμβάνεστε ο πρώτος είναι ο Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς, ο οποίος συντηρεί μέσου όρους στο triple double.

Στο… τώρα ο Εμπίντ, ο οποίος είχε αρκετά προβλήματα στο παιχνίδι και από την άμυνα του Μπρουκ Λόπεζ, αλλά και στην άμυνα πάνω στον σέντερ των Μιλγουόκι Μπακς. Κατάφερε όμως, να είναι παραγωγικός ποικιλοτρόπως μέχρι το 133-130 υπέρ της ομάδας του. Μάλιστα, με την επίδοσή του έγινε ο δεύτερος σέντερ της τρέχουσας σεζόν που συνδύασε το 30-10 στην στατιστική του. Όπως αντιλαμβάνεστε ο πρώτος είναι ο Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς, ο οποίος συντηρεί μέσου όρους στο triple double.