Οι Ράπτορς βρήκαν διέξοδο στην Ουάσινγκτον, οι Καβαλίερς δεν προβληματίστηκαν με τους Πίστονς (vids)

Γκάρι Τρεντ

i

© photo by Rob Carr / Getty Images / Ideal Images

Οι Ράπτορς βρήκαν διέξοδο στην Ουάσινγκτον, οι Καβαλίερς δεν προβληματίστηκαν με τους Πίστονς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 05:59 - 05.03.2023 / Ανανεώθηκε: 06:03 - 05.03.2023

Δύο τρίποντα του Φρεντ ΒανΒλίτ στο κρίσιμο σημείο και ο Γκάρι Τρεντ προσέφεραν μια πολύ χρήσιμη εκτός έδρας επικράτηση στους Ράπτορς (116-109) επί των Ουίζαρντς - Οι Καβαλίερς νίκησαν τους Πίστονς.

Ο Γκάρι Τρεντ με 26 πόντους φρόντισε την ομάδα του στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και ο Φρεντ ΒανΒλίτ ήταν ασταμάτητος στην έξτρα περίοδο. Με αυτούς πρωταγωνιστές, οι Ράπτορς νίκησαν στην Ουάσινγκτον τους Ουίζαρντς με 116-109 και επέστρεψαν στις νίκες.

Πριν από λίγες ώρες είχαν ξαναπαίξει στην πρωτεύουσα και είχαν ηττηθεί από τους 30 πόντους του Κάιλ Κούζμα. Τώρα όμως, απάντησαν! 

«Σουτάραμε καλύτερα γι’ αυτό τα καταφέραμε», είπε ο Βαν Βλίτ, ο οποίος σταμάτησε στους 25 πόντους (είχε και 10 ασίστ), ενώ με τα δύο του τρίποντα στο πεντάλεπτο της παράτασης έβαλε το Τορόντο σε πλεονεκτική θέση. 

Με εύστοχο σουτ του από μακρινή απόσταση έδωσε προβάδισμα στο 110-107, ένα λεπτό και 47 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση. Ακολούθησαν δύο εύστοχες βολές του Κούζμα και αμέσως μετά δεύτερο τρίποντο από τον ίδιο για το 113-109 (43’’). Εκείνη ήταν η στιγμή που λύγισαν οι «Μάγοι» και ξέμειναν από ταχυδακτυλουργικά. 

Οι Καναδοί με αυτή τη νίκη βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 32-33, ενώ οι Ουίζαρντς βρίσκονται λίγο πιο πίσω (30-33). Και το κυνήγι για μια θέση με προνόμια στην κατάταξη, συνεχίζεται…

Κλίβελαντ - Ντιτρόιτ: 114-90

Το Κλίβελαντ δεν προβληματίστηκε ούτε στιγμή απέναντι στους Ντιτρόιτ Πίστονς και με πρωταγωνιστές τον Ντάριους Γκάρλαντ (21 πόντοι, 7 ασίστ) και Ντόνοβαν Μίτσελ (20 πόντοι), έφθασαν στην εύκολη επικράτηση: 114-90. 

Οι Καβαλίερς έφθασαν τις 40 νίκες και προσπαθούν να διατηρηθούν σε πλεονεκτική θέση. Προς το παρόν είναι πάνω στην τέταρτη θέση της Ανατολής και αν τη διατηρήσουν αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουν πλεονέκτημα στον πρώτο γύρο των play off. Διότι, οι Ιππότες αυτό σκέφτονται πλέον. 

Για τους Πίστονς οι στόχοι έχουν εγκαταλειφθεί προ πολλού, έχουν πολλούς τραυματίες, οι περισσότεροι απλώς προστατεύονται και περιμένουν πως και πως τη νέα χρονιά. Προς το παρόν απλώς προσπαθούν να βελτιώσουν τους νεαρούς παίκτες τους και να τους προσφέρουν εμπειρίες. Ως εκεί!