Η περίπτωση του Τζόναθαν Άιζακ θυμίζει τον άτυχο συνονόματό του, Τζόναθαν Μπέντερ (vid)

Τζόναθαν Μπέντερ

i

© photo by Andy Lyons / Getty Images / Ideal Images

Η περίπτωση του Τζόναθαν Άιζακ θυμίζει τον άτυχο συνονόματό του, Τζόναθαν Μπέντερ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:56 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:04 - 04.03.2023

Επέστρεψε στα 25 του, μετά από δυόμισι χρόνια απουσίας, έπαιξε 11 ματς και χτύπησε ξανά. Ο Τζόναθαν Άιζακ των Ορλάντο Μάτζικ και η ατυχία του, θυμίζουν την περίπτωση του Τζόναθαν Μπέντερ, ο οποίος στην ίδια ηλικία (το 2006) είχε ζήσει παρόμοιες δυσάρεστες στιγμές.

Στις 23 Ιανουαρίου ο Τζόναθαν Άιζακ σχεδόν συγκινημένος επέστρεφε στην αγωνιστική δράση. Για 2,5 χρόνια μπαινόβγαινε στα χειρουργεία για να διορθώσει τα διαδοχικά προβλήματα στα γόνατά του και περνούσε το χρόνο του στα κέντρα αποθεραπείας και τα κρεβάτια του φυσικοθεραπευτή. 

Φέτος, επέστρεψε με ένα περιορισμένο ρόλο λόγω μακράς αποχής, αγωνίστηκε για 11 ματς με τους Ορλάντο Μάτζικ και τα ξημερώματα του Σαββάτου (4/3), στο ματς απέναντι στη Σάρλοτ, τραυματίστηκε ξανά. 

Κι αυτή η σεζόν του ολοκληρώνεται με τραυματισμό, αφού ο 25χρονος φόργουορντ με το σπάνιο ταλέντο θα χρειαστεί να κάνει ένα ακόμα χειρουργείο. Στον προσαγωγό αυτή τη φορά και όχι τόσο σοβαρό όσο τα προηγούμενα, αλλά σίγουρα η καριέρα του αλλάζει κατεύθυνση. Πλέον το θέμα δεν είναι πόσο ψηλά θα φθάσει, ερώτημα που είχε δημιουργηθεί όταν εμφανίστηκε στη λίγκα και παρουσίασε τα προσόντα του, αλλά... αν θα επιστρέψει. 

Η περίπτωσή του ταυτίζεται για λόγους ατυχίας, επίπεδο ταλέντου, προοπτικής, ηλικίας και... ονόματος, με τον Τζόναθαν Μπέντερ. Πρόκειται για το Νο 5 στο Draft του 1999, όταν οι Πέισερς εμφάνισαν στον «μαγικό πλανήτη» έναν ψιλόλιγνο 18χρονο, ο οποίος παρά τα 211 εκατοστά του κατέβαζε για... πλάκα τη μπάλα και κάρφωνε με μανία. Όταν μετά από δύο χρόνια εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής και πρωτοβουλίες όλοι περίμεναν να δουν να αναπτύσσεται ένας μεγάλος σούπερ σταρ. 

Τη χρονιά 2001-02, στα 20 του δηλαδή, αγωνίστηκε σε 78 παιχνίδια με την Ιντιάνα και άρχισε να καταγράφει επιδόσεις με μεγάλη προοπτική. Τις επόμενες τέσσερις σεζόν αγωνίστηκε σε 76 παιχνίδια συνολικά. Το 2006 στα 25 του αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ. Λίγο αργότερα το μετάνιωσε και το 2009 επέστρεψε με τους Νικς για μερικές guest εμφανίσεις. Τελικά μετά από 25 αγώνες με την ομάδα της Νέας Υόρκης αποφάσισε να αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό δράση.