Δημήτρης Αγραβάνης, το comeback: Ο τραυματισμός, η εντατική αποθεραπεία και η επικείμενη συμφωνία με την ΑΕΚ

Δημήτρης Αγραβάνης

Δημήτρης Αγραβάνης, το comeback: Ο τραυματισμός, η εντατική αποθεραπεία και η επικείμενη συμφωνία με την ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 18:30 - 05.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:36 - 05.01.2024

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το deal με τον Δημήτρη Αγραβάνη και το Sportal καταγράφει το πρόγραμμα του 29χρονου άσου το τελευταίο δίμηνο, που περιλάμβανε αποκατάσταση και προπονήσεις γεμάτες ένταση, για να επανέλθει στο 100%.

Το τελευταίο δίμηνο ήταν μια δοκιμασία για τον Δημήτρη Αγραβάνη. Ο διεθνής φόργουορντ/σέντερ ξεκίνησε την σεζόν στην Μπρεογκάν, θέλοντας να κάνει νέο ξεκίνημα στην καριέρα του, μετά την αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό AKTOR. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα περίμενε ο ίδιος, καθώς ένας τραυματισμός στο πόδι αποτέλεσε τροχοπέδη.

Ο τραυματισμός μάλιστα ήταν αρκετά σοβαρός. Έπαθε ζημιά στον προσαγωγό και αυτός ο τραυματισμός τον κράτησε εκτός δράσης για αρκετούς μήνες  Μάλιστα ήταν τόσο σοβαρή η κατάσταση που οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο ακόμα και για απουσία 5 μηνών από τα παρκέ. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ο Έλληνας φόργουορντ/σέντερ αποχώρησε από την Ισπανία, με σκοπό να εστιάσει στην αποκατάστασή του και να επιστρέψει στη δράση πιο δυνατός και στο 100%.

Ο εκρηκτικός άσος αγωνίστηκε μόλις 6 λεπτά με τη φανέλα της Μπρεογκάν, έχοντας 2 πόντους με 1/2 σουτ εντός πεδιάς στο μοναδικό παιχνίδι που πρόλαβε να πατήσει παρκέ.

Με αυτό το σκεπτικό επέστρεψε στην Ελλάδα, ξεκινώντας πρόγραμμα, υπό το βλέμμα του ειδικού σε θέματα αποκατάστασης παικτών, του Δημήτρη Σκορδή. Ο έμπειρος γιατρός ανέλαβε την αποκατάσταση του «Άγρα», προκειμένου να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στη δράση.

Από την πρώτη στιγμή ο Αγραβάνης πήρε την υπόθεση πολύ στα σοβαρά. Ο οργανισμός του μάλιστα ανταποκρινόταν πολύ καλά στις θεραπείες. Σε τέτοιο βαθμό ώστε να παρουσιάζει βελτίωση η κατάστασή του όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός. Μάλιστα όσο περνούσαν οι εβδομάδες η ένταση στο πρόγραμμα προπόνησης του Έλληνα φόργουορντ ανέβαινε όλο και περισσότερο, με τον ίδιο να ανταποκρίνεται πολύ καλά.

Πλέον έχοντας περάσει ένα διάστημα της τάξεως των 2,5 μηνών, ο Αγραβάνης βρίσκεται ξανά πολύ κοντά στην επιστροφή. Το τελευταίο διάστημα προπονείται σε ασκήσεις με μπάλα, με τις προπονήσεις του να έχουν ένταση. Κάτι που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στο δρόμο της επιστροφής. Διότι το αργότερο στις 20 Ιανουαρίου θα είναι σε θέση να πατήσει παρκέ και να μετέχει στο 100% με την ομάδα που θα αγωνίζεται.

Αυτή αναμένεται να είναι η ΑΕΚ, καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαδικασία επαφών, οι οποίες είναι σε καλό στάδιο, προκειμένου ο διεθνής άσος να υπογράψει ως το τέλος της σεζόν και να δώσει όγκο και δύναμη στην φροντ λάιν. Η ικανότητά του να αγωνίζεται τόσο στο 4 όσο και στο 5 καθιστά την παρουσία του πολύ σημαντική εντός παρκέ, ενώ το προφίλ του ταιριάζει στα αγωνιστικά «θέλω» του Ζοάν Πλάθα.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως ο έμπειρος άσος θα μπει σε ρυθμό έχοντας αφήσει πίσω τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και έχοντας τεράστιο κίνητρο να δείξει πράγματα εντός των τεσσάρων γραμμών.

Sportal Euroleague Show με Βαλένθια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής