Ο λόγος της «έκρηξης» του Σερέλη στο τρίποντο του Μωραΐτη και τα εύσημα του Αταμάν (vid)

Χρήστος Σερέλης

Ο λόγος της «έκρηξης» του Σερέλη στο τρίποντο του Μωραΐτη και τα εύσημα του Αταμάν (vid)

Ηλίας Λαλιώτης 13:13 - 08.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:18 - 08.01.2024

Ο Δημήτρης Μωραΐτης άρπαξε την ευκαιρία κόντρα στο Περιστέρι, ήταν κομβικός για τον Παναθηναϊκό AKTOR και δικαίωσε την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Χρήστος Σερέλης.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δυσκολεύθηκε αρκετά κόντρα στο Περιστέρι το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Για σχεδόν δύο περιόδους ήταν πίσω στο σκορ, αλλά προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έκανε την ανατροπή και εν συνεχεία έφτασε σχετικά άνετα στη νίκη.

Ο Τζέριαν Γκραντ «αναγκάστηκε» να αγωνιστεί για σχεδόν 38 λεπτά και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του με 26 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ, αλλά ο παίκτης-κλειδί που έδωσε το έναυσμα της ανατροπής, όταν το Περιστέρι κρατούσε το προβάδισμα λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ήταν ο Δημήτρης Μωραΐτης.

Ο Έλληνας γκαρντ κάλυψε το έλλειμμα ενέργειας που παρουσίασαν αρκετοί από τους βασικούς στην άμυνα, αλλά και το αριθμητικό πρόβλημα που υπήρχε στα γκαρντ με την απουσία του Σλούκα και τον τραυματισμό του Βιλντόζα. Πίεσε πάνω στην μπάλα εξαιρετικά, δυσκόλεψε την κυκλοφορία των αντιπάλων και ο Παναθηναϊκός από το -6 βρέθηκε στο +1 με μια τελευταία κατοχή για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη στο δεκάλεπτο. Ο πρώην παίκτης του ήταν αυτός που έπαιξε μια ακόμα μεγάλη άμυνα και πετώντας την μπάλα από το κέντρο διαμόρφωσε το 67-63... at the buzzer.

Κι ακολούθησε... έκρηξη! Του κόσμου στις εξέδρες, των παικτών στο παρκέ και στον πάγκο, αλλά και των μελών του τεχνικού επιτελείου (πέραν του ψύχραιμου Αταμάν). Με πρώτο και καλύτερο τον Χρήστο Σερέλη, ο οποίος πανηγύρισε έξαλλα αυτό το απίθανο καλάθι, όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω βίντεο. Και είχε λόγο να το κάνει ο Έλληνας τεχνικός. Άλλωστε, η μεταγραφή του Μωραΐτη είχε ουσιαστικά προχωρήσει όταν ήταν αυτός ακόμα πρώτος προπονητής και είχε εξαιρετική γνώμη για τον παίκτη, πριν τελικά την εγκρίνει και ο Εργκίν Αταμάν.

Αλλά και στον συγκεκριμένο αγώνα με το Περιστέρι είχε κι ένα λόγο παραπάνω. Όπως ο ίδιος ο Τούρκος προπονητής αποκάλυψε, ο Σερέλης ήταν αυτός που του πρότεινε να ρίξει τον Έλληνα γκαρντ στο παρκέ και στη συνέντευξη Τύπου απέδωσε τα εύσημα και στον παίκτη του και στον βοηθό του. Κίνηση μεγάλου ανθρώπου, αλλά και προπονητή, που δεν έχουμε συνηθίσει στα μέρη μας.

«Στο 3ο δεκάλεπτο, ο Χρήστος (σ.σ. Σερέλης) μου είπε να βάλουμε τον Μωραΐτη για να ασκήσουμε πίεση και ήταν πολύ σωστή απόφαση. Ο Μωραΐτης είχε περισσότερη ενέργεια, δεν είχε ταξιδέψει μαζί μας για την EuroLeague και χάρη στην επιθετικότητά του αλλάξαμε το μομέντουμ του αγώνα. Και όλη η ομάδα άρχισε να παίζει με επιθετικότητα. Ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς», τόνισε συγκεκριμένα ο Αταμάν.