Δύο εβδομάδες εκτός ο Ουίλμπεκιν της Φενέρμπαχτσε

Σκότι Ουίλμπεκιν

i

Intime

Δύο εβδομάδες εκτός ο Ουίλμπεκιν της Φενέρμπαχτσε

Γιώργος Γαβριλάκης 13:35 - 23.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:40 - 23.03.2023

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν τραυματίστηκε στο γόνατο κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και ο Δημήτρης Ιτούδης ενημερώθηκε από τους ιατρούς ότι ο Αμερικανός γκαρντ δεν θα μπορεί να βοηθήσει την Φενέρμπαχτσε τις επόμενες -κρίσιμες- δεκαπέντε ημέρες.

Συνολικά η Φενέρμπαχτσε και ειδικά ο Σκότι Ουίλμπεκιν έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά φέτος με τραυματισμούς. Ο Αμερικανός γκαρντ με τούρκικο διαβατήριο αυτή τη φορά θα χρειαστεί να απέχει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες από τις υποχρεώσεις της ομάδας του, καθώς ο τραυματισμό του στο εξ αναβολής παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο αφορά κάκωση στο γόνατο. 

Απέφυγε τα χειρότερα, αλλά ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Ιτούδης, θα τον στερηθεί σε κρίσιμη καμπή της σεζόν και σε κρίσιμους αγώνες. Κοινώς, τίθεται εκτός για το ματς της Παρασκευής (24/3) με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, με την Ρεάλ στη Μαδρίτη (29/3), με τη Μπασκόνια στη Βιτόρια (31/3) και πιθανότατα θα χάσει και το ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης με την Αναντολού Εφές (6/4). 

Ο Ντρου Νίκολας μίλησε για το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού, τον κόουτς Μπατίστ και το μέλλον της ομάδας
EUROLEAGUE

12:31 - 23.03.2023

Ο Ντρου Νίκολας μίλησε για το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού, τον κόουτς Μπατίστ και το μέλλον της ομάδας

Έπαιξε τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, κατέκτησε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους και με αυτή του την εμπειρία ο Ντρου Νίκολας -από την Αθήνα όπου βρίσκεται τις τελευταίες μέρες- θυμήθηκε το παρελθόν, τον Ζοτς, τον Σάρας, τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλης, αλλά οραματίστηκε και το μέλλον των «πρασίνων».

Σε αυτό το διάστημα ο κόουτς Ιτούδης αναμένεται να αναβαθμίσει τον ρόλο του νεοαποκτηθέντα Τάιλερ Ντόρσεϊ, ενώ ο Νικ Καλάθης, αλλά και ο Μάρκο Γκούντουριτς θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες. 

Η Φενέρμπαχτσε έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στα play offs της Euroleague, αλλά ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στην πρώτη οκτάδα και ο τραυματισμός του Ουίλμπεκιν έρχεται σε ένα οριακό σημείο. Ειδικά το παιχνίδι που… έρχεται, με τη Ζαλγκίρις, κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία και με νίκη ουσιαστικά γίνεται ένα στιβαρό βήμα. 

Ο Ουίλμπεκιν φέτος έχει 11,1 πόντους και 2,6 ασίστ μέσο όρο σε 24 λεπτά συμμετοχής.