O Ταβάρες στον θρόνο του: Καλύτερος αμυντικός στην Ισπανία για έβδομη σερί χρονιά! (vid)
i

© Euroleague Basketball

O Ταβάρες στον θρόνο του: Καλύτερος αμυντικός στην Ισπανία για έβδομη σερί χρονιά! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:21 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:27 - 29.05.2024

Από το 2017 βρίσκεται στην Μαδρίτη και παίζει με την Ρεάλ και από τότε μέχρι σήμερα -κάθε χρόνο- ο Έντι Ταβάρες κερδίζει το βραβείο του καλύτερου αμυντικού του ισπανικού πρωταθλήματος. Στο μεσοδιάστημα έχει αναδειχθεί και τρεις φορές κορυφαίος στην Euroleague.

Γεννημένος στο Πράσινο Ακρωτήρι πριν από 32 χρόνια, ο Έντι Ταβάρες δεν έπαιζε μπάσκετ στα παιδικά του χρόνια. Ούτε στα νεανικά του. Δούλευε στην οικογενειακή επιχείρηση ως ταμίας σε ένα μαγαζάκι με τουριστικά που διαχειριζόταν η γιαγιά του.

Το καλοκαίρι του 2009 ένας Γερμανός τουρίστας εντυπωσιάστηκε με τα σωματικά προσόντα του 17χρονου τότε Ταβάρες και απευθείας τον έφερε σε επαφή με τον φίλο του, Ραούλ Ροντρίγκεθ, ο οποίος ήταν τεχνικός διευθυντής στην Γκραν Κανάρια.

Έτσι, από το Πράσινο Ακρωτήρι, που βρίσκεται ως σύμπλεγμα νησιών στον Ατλαντικό απέναντι από την Σενεγάλη, παρέμεινε καταμεσής του Ωκεανού, αλλά... ανηφόρησε στα Κανάρια Νησιά που ανήκουν στην Ισπανία και βρίσκονται απέναντι από το Μαρόκο. Λίγο βορειότερα δηλαδή.

Εκεί έμαθε μπάσκετ και μέσα σε έξι χρόνια κατάφερε να παίξει στο ΝΒΑ. Έμεινε στις ΗΠΑ μέχρι το 2017, δεν διακρίθηκε ιδιαιτέρως, και τότε ήταν που επέλεξε να επιστρέψει στην Ισπανία και το έκανε για την Ρεάλ Μαδρίτης. Την ομάδα με την οποία εμφανίζεται μέχρι και τώρα και πρωταγωνιστεί σε κάθε επίπεδο.

Κυρίως όμως, το κάνει με την αμυντική του παρουσία. Είναι μετρ του είδους και φόβητρο για τους αντιπάλους όλα αυτά τα χρόνια. Πέρσι ήταν ο κορυφαίος αμυντικός στην Euroleague, ένα ατομικό βραβείο που έχει κατακτήσει συνολικά τρεις φορές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Και η Marca... προειδοποιεί τη Ρεάλ για Ταβάρες και Παναθηναϊκό: «Διατεθειμένοι να του δώσουν ό,τι τους ζητήσει»
EUROLEAGUE

10:23 - 06.02.2024

Και η Marca... προειδοποιεί τη Ρεάλ για Ταβάρες και Παναθηναϊκό: «Διατεθειμένοι να του δώσουν ό,τι τους ζητήσει»

Η Marca επαναφέρει το θέμα Παναθηναϊκού και Ταβάρες, αναφέροντας ότι οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να δώσουν στον καλύτερο σέντερ της Ευρώπης ό,τι τους ζητήσει για να τον κάνουν δικό τους το καλοκαίρι.

Εντός των συνόρων της Ισπανίας πάντως, η κυριαρχία του δεν τίθεται υπό καμία αμφισβήτηση. Διότι από την πρώτη του σεζόν με την Ρεάλ μέχρι και τη φετινή -που δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία του στη Μαδρίτη, μιας και μένει ελεύθερος- δεν έχει χάσει καμία βράβευση. Το... μενού παραμένει ίδιο.

Για έβδομη σερί χρονιά ο Έντι Ταβάρες είναι ο κορυφαίος αμυντικός της Liga Endesa επικρατώντας στην ψηφοφορία που διοργανώνει πλέον η ACB μαζί με την Marca του Άλμπέρτο Ντίαθ. Ο Αφρικανός σέντερ είχε 19 βαθμούς και ο Ισπανός γκαρντ της Μάλαγα, συγκέντρωσε 14.

Ακολούθησε ο συμπαίκτης του Ντίαθ, Κάμερον Τέιλορ με 5 ψήφους, ενώ από τρεις είχαν ο Τσίμα Μονέκε (Μπασκόνια) και ο Φακούντο Καμπάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης).