Όλα τα λεφτά στον Μάρκους Χάουαρντ - H Μπασκόνια ετοιμάζει επέκταση συμβολαίου στον πρώτο σκόρερ της Euroleague (vid)

Όλα τα λεφτά στον Μάρκους Χάουαρντ - H Μπασκόνια ετοιμάζει επέκταση συμβολαίου στον πρώτο σκόρερ της Euroleague (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:26 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:50 - 20.05.2024

O Μάρκους Χάουαρντ δεσμεύεται με την Μπασκόνια μέχρι το καλοκαίρι του 2026, αλλά ο ισπανικός σύλλογος έχει αποφασίσει να του αυξήσεις τις αμοιβές του Αμερικανού γκαρντ και να του προσφέρει συμβόλαιο μέχρι και το 2028!

Ο Μάικ Τζέιμς είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague, αλλά για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Μάρκους Χάουαρντ της Μπασκόνια ήταν το Νο1 της λίστας με τους παίκτες που έβαλαν τους περισσότερους πόντους εντός της σεζόν 2023-24. Και μάλιστα του απονεμήθηκε ήδη το αντίστοιχο βραβείο.

Ο Αμερικανός γκαρντ με το καταπληκτικό μακρινό σουτ, είχε 19,5 πόντους μέσο όρο με 40% στα τρίποντα και ναι μεν η ομάδα του αποκλείστηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης στα Playoffs (0-3), αλλά το status του έχει αναβαθμιστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Για καλή τύχη της Μπασκόνια, το συμβόλαιό του έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και πάνω του ελπίζουν να δημιουργήσουν μία ομάδα που θα αυξήσει τις πιθανότητες για μία μεγάλη διάκριση.

Επειδή όμως, δεν θέλουν να τον χάσουν, έχουν αποφασίσει να αναπροσαρμόσουν το συμβόλαιό του και σε διάρκεια, αλλά και να αυξήσουν τις αποδοχές του. Όπως σκοπεύουν να... γιγαντώσουν το buy out του έτσι ώστε να μην μπορεί εύκολα να αποχωρήσει.

Η σκέψη του έχει να κάνει με επέκταση της υπάρχουσας συνεργασίας τους μέχρι τέλος της αγωνιστικής περιόδου του 2028, δελεάζοντάς τον με μεγαλύτερη αμοιβή και δίνοντας του τον ρόλο του ηγέτη τους.

Η Μπασκόνια ως διοίκηση έχει αποφασίσει να κάνει αυτό το βήμα άμεσα και θα πρέπει να διερευνήσει βέβαια αν ο Μάρκους Χάουαρντ, ο οποίος πριν δυο χρόνια εγκατέλειψε το ΝΒΑ για να μεταφερθεί στη Βιτόρα, έχει σκοπό να δεσμευτεί μακροπρόθεσμα. Προς το παρόν συνολικά η ομάδα έχει εστιάσει στη δράση της στο ισπανικό πρωτάθλημα, εκεί όπου η εικόνα της είναι αποκαρδιωτική.

Ιγκόρ Ρακόσεβιτς: «Η Euroleague είναι το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ παγκοσμίως» (vid)
EUROLEAGUE

13:32 - 10.05.2024

Ιγκόρ Ρακόσεβιτς: «Η Euroleague είναι το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ παγκοσμίως» (vid)

Στα 46 του χρόνια, ο τρεις φορές πρώτος σκόρερ της Euroleague, Ιγκόρ Ρακόσεβιτς, απήλαυσε τα Playoffs και είδε πράγματα που τον κάνουν με βεβαιότητα να υποστηρίζει πως «το επίπεδο της λίγκας είναι το ανώτερο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο».

Απομένουν δύο αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής διάρκειας και η Μπασκόνια, στην οποία αγωνίζεται ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, βρίσκεται στην ένατη θέση. Μάλιστα, υπάρχει η μαθηματική περίπτωση, αλλά όχι τόσο η ρεαλιστική πιθανότητα, να τερματίσει δέκατη κι αν συμβεί αυτό ενδεχομένως να κινδυνεύσει να τεθεί ακόμα και εκτός Euroleague! Αν νικήσει βέβαια την Μούρθια στη Βιτόρια (10/5, 19:15) για την 33η αγωνιστική, θα επιστρέψει η... καρδιά στη θέση της.