Η Liga Endesa μπορεί να στερήσει από την Μπασκόνια το εισιτήριό της για την Euroleague

Ερυθρός Αστέρας - Μπασκόνια

i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Liga Endesa μπορεί να στερήσει από την Μπασκόνια το εισιτήριό της για την Euroleague

Νίκος Καλαμπάκας 12:47 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 19.05.2024

Η Μπασκόνια κινδυνεύει να μείνει εκτός Euroleague και για αυτό ευθύνεται η θέση της στην κατάταξη της Liga Endesa. Διαβάστε στο Sportal πως μπορούν οι Βάσκοι να μείνουν εκτός της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας στην Ευρώπη.

Οι Βάσκοι είναι αυτή τη στιγμή 9οι στην ισπανική Liga Endesa (ACB). Εάν ολοκληρώσουν τη σεζόν στην 10η θέση, ένα απίθανο σενάριο μπορεί να εκτυλιχθεί στην EuroLeague.

Συγκεκριμένα, η EuroLeague έχει μια ρήτρα στον καταστατικό της διοργάνωσης που επιτρέπει στο πρωτάθλημα να αναστείλει την άδεια συμμετοχής ενός συλλόγου στο πρωτάθλημά της. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να κριθεί ανεπαρκής η απόδοση στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Μπασκόνια - Βίρτους Photo by Ion Alcoba Beitia/Euroleague Basketball via Getty Images

Το άρθρο 6, και συγκεκριμένα η ενότητα 6.1.4, του Καταστατικού της EuroLeague αναφέρει ότι η άδεια του συλλόγου μπορεί να ακυρωθεί ή να ανασταλεί εάν:

Στη σεζόν που μόλις τελείωσε, ο σύλλογος έχει καταταχθεί μεταξύ των συλλόγων που βρίσκονται στο τελευταίο μισό της τελικής κατάταξης του Εγχώριου Πρωταθλήματος.

Με 18 ομάδες στη διοργάνωση ACB, η Μπασκόνια βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 9η θέση με δύο παιχνίδια να απομένουν για την κανονική περίοδο. Η 10η Μπανταλόνα είναι δύο αγωνιστικές πίσω από τους Βάσκους. Ωστόσο, έχουν κερδίσει και τα δύο παιχνίδια με την Μπασκόνια στην ACB και έχουν πλεονέκτημα μεταξύ τους σε περίπτωση που και οι δύο ομάδες φτάσουν στον ίδιο αριθμό νικών στην κανονική περίοδο.

Τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της Μπασκόνια είναι με τη Μούρθια (7η θέση στη βαθμολογία) και τη Ρεάλ Μαδρίτης (1η).

Δείτε τι αναφέρει το καταστατικό της Euroleague