Εμπίντ: «Το όνειρό μου από μικρό παιδί ήταν να παίξω ποδόσφαιρο»

Τζοέλ Εμπίντ

i

© photo by Mitchell Leff / Getty Images / Ideal Images

Εμπίντ: «Το όνειρό μου από μικρό παιδί ήταν να παίξω ποδόσφαιρο»

Νίκος Καλαμπάκας 19:10 - 31.01.2024

Ο Τζόελ Εμπίντ μίλησε σε podcast και παραδέχθηκε ότι προτιμάει το ποδόσφαιρο από το μπάσκετ στο οποίο είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο.

Μπορεί να είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για το ποδόσφαιρο.

Ο λόγος για τον Τζόελ Εμπίντ ο οποίος σε δηλώσεις του στο podcast "Men in Blazers", επισημαίνοντας ότι μεγάλωσε παρακολουθώντας ποδόσφαιρο και ότι η «στρογγυλή θεά» ήταν πάντα η μεγάλη του αγάπη.

«Θα ευχόμουν να είμαι ποδοσφαιριστής, αυτό το άθλημα ήταν η πρώτη μου αγάπη και μου αρέσει περισσότερο από το μπάσκετ» είπε αρχικά ο Νιγηριανός σταρ των Σίξερς, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι όνειρό του ήταν ανέκαθεν να νιώσει πως είναι η ζωή ενός ποδοσφαιριστή:

«Νομίζω ότι αγαπώ το ποδόσφαιρο γιατί είναι ένα όνειρο που δεν μπόρεσα ποτέ να πραγματοποιήσω. Θέλω να νιώσω πώς είναι. Θέλω να γίνω μέρος του. Ξέρω πολλά από αυτά τα παιδιά, τους ποδοσφαιριστές. Θα προτιμούσα να είμαι ποδοσφαιριστής παρά μπασκετμπολίστας, τόσο πολύ αγαπώ το ποδόσφαιρο».

Για τις διαφορές του μπάσκετ με το ποδόσφαιρο, ο Εμπίντ είπε:

«Για μένα, δεν συγκρίνεται με τίποτα το ποδόσφαιρο, είναι το μεγαλύτερο άθλημα στον κόσμο και δεν υπάρχει τίποτα κοντά σε αυτό. Μου αρέσει η έννοια της ομάδας. Στο μπάσκετ, αν έχεις δύο καλούς παίκτες μπορείς να κερδίσεις οποιοδήποτε παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο, η ομάδα πρέπει να είναι μαζί, πρέπει να ακολουθούν την ίδια ιδέα. Πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του προπονητή, γιατί από τη στιγμή που δεν θα το κάνουν, δεν θα κερδίσουν».

🔴Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Αρμάνι και όλη τη δράση της Τετάρτης