Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα ματς της EuroLeague και του EuroCup για τα θύματα της ένοπλης σύγκρουσης στο Ισραήλ

Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα ματς της EuroLeague και του EuroCup για τα θύματα της ένοπλης σύγκρουσης στο Ισραήλ

Sportal newsroom 13:23 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:42 - 10.10.2023

Κι ενώ ο πόλεμος στο Ισραήλ και τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη συνεχίζεται, η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε πως πριν τους αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πολεμικής σύρραξης.

Μία πληγή που δεν θρέφει εδώ και δεκαετίες, έχει αρχίσει εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα να... ματώνει ξανά και ο πόνος που προκύπτει από τα αθώα θύματα τις ένοπλης σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη είναι ανείπωτος. Η EuroLeague Basketball αφού πρώτα ενημέρωσε για τις αναβολές των αγώνων και στην EuroLeague, αλλά και στο EuroCup ακολούθως ενημέρωσε για μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης που θα τελεστή πριν τους αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής. 

Την Πέμπτη (12/10) ξεκινάει η δεύτερη αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, που ολοκληρώνεται την Παρασκευή (13/10) και σε όλα τα ματς, σε όλες τις έδρες, πριν το τζάμπολ θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για να θύματα του πολέμου. 

Το ίδιο θα συμβεί και πριν τους αγώνες του EuroCup, εκεί όπου σήμερα Τρίτη (10/10) ο Άρης αντιμετωπίζει την Λιετκαμπέλις. Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να καθοριστεί και το νέο πρόγραμμα των αγώνων της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη μία διοργάνωση, ενώ ανάλογη είναι και η συνθήκη που επικρατεί στο Basketball Champions League της FIBA, εκεί όπου συμμετέχουν οι Χάποελ Ιερουσαλήμ και Χάποελ Χολόν