Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για το Final 8: «Απαγορεύονται τα πανό και τα διακριτικά των ομάδων»
i

© Intime

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για το Final 8: «Απαγορεύονται τα πανό και τα διακριτικά των ομάδων»

Γιώργος Γαβριλάκης 15:30 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:43 - 14.02.2024

Μία μέρα πριν την έναρξη του Final 8 του Κυπέλλου (15/2), η Ελληνική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με τις υποχρεώσεις των φιλάθλων και τους ενημέρωσε για την απαγόρευση ανάρτησης πανό και για ενδυμασίες με τα λογότυπα και τα διακριτικά των ομάδων.

Σε σκέψεις, ίσως και σε αναζήτηση νέας γκαρνταρόμπας, θα πρέπει να μπουν οι φίλαθλοι που έχουν σκοπό να βρεθούν στο κλειστό «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο της Κρήτης, από αύριο, Πέμπτης (15/2), που ξεκινά το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Διότι, αν υπολόγιζαν πως θα φορέσουν την φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας και θα πάρουν θέση για να απολαύσουν το θέαμα, δεν θα μπορούν να το κάνουν. 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε πως στο γήπεδο «δεν θα επιτρέπεται να αναρτηθούν πανό», αλλά επίσης απαγορεύονται «και τα διακριτικά ομάδων». Δηλαδή, σύμφωνα με αυτή την οδηγία δεν μπορεί κάποιος θεατής να φορά κόκκινα με το δαφνοστεφανομένο έφηβο, πράσινα με το τριφύλλι ή κίτρινα με περιστέρια και και ούτω καθεξής. 

Βέβαια, θα αποδειχθεί στην πράξη αν κάτι τέτοιο είναι δυνατό να εφαρμοστεί, όπως αναμένεται να φανεί και πόσο κόσμο θα έχει το γήπεδο, καθώς η εμπειρία της περασμένης διοργάνωσης (του 2023) αγωνιστικά και οργανωτικά είχε ενδιαφέρον και ποιότητα, αλλά η ανταπόκριση του κόσμο ήταν... περιορισμένη. 

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

«Το τζάμπολ του ΟΠΑΠ Final 8 Κυπέλλου Ανδρών θα γίνει αύριο (15/2) και θα ακολουθήσει ένα τετραήμερο γεμάτο μπάσκετ, που θα ολοκληρωθεί με τον τελικό της διοργάνωσης, αλλά και τον ΟΠΑΠ τελικό Κυπέλλου Γυναικών. 

Οι φίλαθλοι και η παρουσία τους είναι σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία της διοργάνωσης. Η ΕΟΚ και η αστυνομία παρακαλούν όσους έχουν προμηθευτεί εισιτήρια να προσέλθουν εγκαίρως στο γήπεδο, ώστε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός. Οι θύρες θα ανοίξουν στις 16.00, δύο ώρες πριν από την πρώτη αναμέτρηση. 

Ποια ματς του Final 8 θα δείτε σε «ελεύθερο κανάλι» - Όλο το πρόγραμμα
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

12:20 - 14.02.2024

Ποια ματς του Final 8 θα δείτε σε «ελεύθερο κανάλι» - Όλο το πρόγραμμα

Μιας και οι οκτώ ομάδες που συμμετέχουν στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, ταξιδεύουν (ή έχουν φθάσει ήδη) στο Ηράκλειο της Κρήτης, σας θυμίζουμε τις μέρες, τις ώρες και τα τηλεοπτικά κανάλια που θα μεταδώσουν τους αγώνες.

Η είσοδος θα γίνεται αυστηρά με εισιτήριο και με επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ), αλλιώς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος από την αστυνομία. Επίσης, απαγορεύεται η ανάρτηση οποιοδήποτε πανό καθώς και διακριτικά ομάδων. Ο χώρος του γηπέδου θα βιντεοσκοπείται από κλειστό κύκλωμα ασφάλειας». 

Tags: