Έπαθε... Σπανούλη ο Σάσα Βεζένκοφ και αναδείχθηκε πάλι MVP!
i

Σάσα Βεζένκοφ / © tourette photography

Έπαθε... Σπανούλη ο Σάσα Βεζένκοφ και αναδείχθηκε πάλι MVP!

Ο Σάσα Βεζένκοφ αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά MVP του μήνα στην Euroleague, φτάνοντας τα τρία βραβεία, όσα έχει και ο τεράστιος Βασίλης Σπανούλης!

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης. Ξεκινάμε από αυτό, το οποίο θα έπρεπε να είναι (αν δεν είναι ήδη) μια κοινή παραδοχή όλων των μπασκετικών ανά την Γηραιά Ήπειρο. 

Ο σταρ του Ολυμπιακού πηγαίνει ολοταχώς για το βραβείο του MVP της σεζόν, με τον ίδιο να κάνει σπουδαία πράγματα και να διαλύει κάθε άμυνα που βρίσκεται στο διάβα του. 

Συνολικά μετράει 18.5 πόντους ανά αγώνα, 7.4 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, 1 κλέψιμο και συνολικά 23.5 βαθμούς στην αξιολόγηση, σουτάροντας με 66% στο δίποντο, 42% στο τρίποντο και 82% στις βολές. Βέβαια, τον Φλεβάρη τα νούμερά του ήταν ακόμη καλύτερα! 

Στον μήνα που μας πέρασε, μέτρησε 20.8 πόντους, 8.8 ριμπάουντ και  σούταρε με 64.7% στα δίποντα και με 43.5% στα τρίποντα, συγκεντρώνοντας έτσι 24.8 βαθμούς στην αξιολόγηση!

Φυσικά ήταν ο MVP του μήνα, οδηγώντας μάλιστα τον Ολυμπιακό σε νίκες επί της Έφες Αναντολού στο ΣΕΦ, της Άλμπα στο Βερολίνο και της Βαλένθια στην Ισπανία, όμως αυτό το βραβείο έχει ξεχωριστή σημασία για τον Σάσα Βεζένκοφ. 

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, ο 27χρονος φόργουορντ έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που κατακτά δύο μηνιαία βραβεία MVP μέσα στην ίδια σεζόν. 

Ο πρώτος που το είχε καταφέρει ήταν ο Άντε Τόμιτς τη σεζόν 2013-14 ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, ο δελυτεριος ήταν ο Σέιν Λάρκιν της Αναντολού Εφές (2019-20) και τρίτος (δύο φορές μάλιστα) ο Νίκολα Μίροτιτς της Μπαρτσελόνα. Η μία ήταν το 2019-20 και η άλλη ήταν πέρσι. 

Επιπλέον, αυτό ήταν το τρίτο βραβείο MVP στην καριέρα του, με το οποίο έφτασε τους Βασίλη Σπανούλη, Νάντο Ντε Κολό, Σέιν Λάρκιν, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Άντε Τόμιτς και Γιαν Βέσελι, με τον Σάσα Βεζένκοφ να γίνεται παράλληλα και μόλις ο δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού που έχει κατακτήσει 3 φορές το εν λόγω βραβείο. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, ο σταρ της ομάδας του Πειραιά έχει αρχίσει και μπαίνει στην ίδια εξίσωση με τον εμβληματικό ηγέτη των Ερυθρόλευκων, επίτευγμα που από μόνο του είναι σπουδαίο. Φανταστείτε λοιπόν να τον ξεπεράσει κιόλας, όπως έκανε και στο σύνολο των βραβείων του MVP της αγωνιστικής...  

Ο Σάσα Βεζένκοφ θα παραλάβει το βραβείο του στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, δηλαδή στις 7 Μαρτίου, απέναντι στην Μπαρτσελόνα, με το ματς να είναι ήδη Sold Out.