Βεζένκοφ στο Sportal: «Απολαμβάνω την κάθε στιγμή στον Πειραιά με αυτά τα υπέροχα παιδιά»

Σάσα Βεζένκοφ

i

Σάσα Βεζένκοφ / © Intime

Βεζένκοφ στο Sportal: «Απολαμβάνω την κάθε στιγμή στον Πειραιά με αυτά τα υπέροχα παιδιά»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 08:44 - 22.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 22.02.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στο Sportal για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και για το πόσο καλά περνάει στον Ολυμπιακό και τον Πειραιά.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν μαγικός στο Final 8 του Κυπέλλου, με τον σταρ του Ολυμπιακού να μοιάζει σα να μην έχει αντίπαλο απέναντι σε Άρη, Παναθηναϊκό και Περιστέρι! 

Κόντρα στον Άρη είχε 15 πόντους με 8 ριμπάουντ. Απέναντι στον Παναθηναϊκό σταμάτησε στους 22 πόντους με 10 ριμπάουντ και στον τελικό είχε 20 πόντους με 5 ριμπάουντ. Συνολικά μέτρησε 19 πόντους και περίπου 8 ριμπάουντ ανά αγώνα, όντας με διαφορά ο πιο σταθερός παίκτης του Ολυμπιακού για ΑΚΟΜΑ μια φορά. Παρόλα αυτά, όπως συνηθίζει, μετά δεν θέλει να μιλά για τον εαυτό του, παρά μόνο για την ομάδα, ακόμα και κρατώντας το βραβείο του MVP στα χέρια του!

«Απολαμβάνω την κάθε στιγμή και την κάθε μέρα», είπε ο σταρ του Ολυμπιακού στο Sportal μετά τον τελικό, ενώ πρόσθεσε ότι: «Αυτό είπαμε και στο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό που χάναμε, ότι πρέπει να απολαύσουμε την κάθε στιγμή. Δείτε τι γίνεται στον κόσμο. Στόχος μου λοιπόν είναι να απολαμβάνω την κάθε μέρα με αυτά τα υπέροχα παιδιά. Πολύ σπάνια συναντάς τόσους καλούς ανθρώπους σε μια ομάδα».

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, το κλίμα εντός της ομάδας είναι και το μεγάλο μυστικό για τον Ολυμπιακό και αυτό που ξεχώρισε ξανά ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ το πόσο καλά περνάει φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. 

Από εκεί και πέρα όμως, η συνέχεια έχει απαιτήσεις και ο Σάσα Βεζένκοφ το γνωρίζει καλά. «Στόχος μας; Η επόμενη προπόνηση. Ξέρω πως ακούγεται κλισέ και πως ο κόσμος ανυπομονεί για το οτιδήποτε, εγώ όμως κοιτάζω μόνο τη δουλειά μου. Κοιτάζω να είμαστε κάθε μέρα αρμονικά με τους συμπαίκτες μου, να δουλεύουμε μαζί, να κατακτούμε τίτλους και να συνεχίσουμε αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι που ξεκινήσαμε εδώ και δύο χρόνια». 

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αν… κουράζετε να σηκώνει βραβεία και τρόπαια, ο Σάσα Βεζένκοφ τόνισε πως «Είναι μόλις ο δεύτερος τίτλος της σεζόν. Έχουμε άλλους δύο μπροστά μας και είναι πολύ δύσκολοι. Δεν το σκεφτόμαστε από τώρα όμως. Για την ώρα θα το χαρούμε αλλά μετά δουλειά, γιατί η Ευρωλίγκα δεν χαρίζεται. Πρέπει να συνεχίσουμε πεινασμένοι και διψασμένοι για το καλύτερο». 

Ο Ολυμπιακός το 2019 πήρε μια δύσκολη απόφαση και αποχώρησε από την Basket League. Το περιβόητο δηλαδή «Μέχρι τέλους». Αυτό κόστισε πολύ και είχε αντίκτυπο σε πολλά κομμάτια. Βέβαια, όταν αυτά ανήκουν στο παρελθόν, με τον Ολυμπιακό να έχει επιστρέψει και να έχει κυριαρχήσει εδώ και 2 σεζόν απόλυτα! Ο Σάσα Βεζένκοφ λοιπόν είχε πολλά να πει σχετικά με αυτό, στο κλείσιμο της κουβέντας μας…

«Όταν οι πρόεδροι παίρνουν μια απόφαση, εμείς πρέπει να τους στηρίξουμε, πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά με τα υπέρ και τα κατά. Μόλις επιστρέψαμε ο πήχης ανέβηκε. Έπρεπε να διεκδικήσουμε τους τίτλους. Δεν θα είναι όλα ρόδινα, δεν θα είναι όλα ρόδινα και στο μέλλον μπορεί να έρθουν και δύσκολες στιγμές. Το πώς διαχειρίζεσαι μια αποτυχία ή μια επιτυχία κρίνει πολλά για το μέλλον. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το μπάσκετ μας και το ότι κερδίσαμε αυτόν τον τίτλο», ανέφερε.