Η προφητική δήλωση του Αταμάν στο Sportal πριν το ξεκίνημα: «Αν το γυρίσουμε τούμπα θα είμαστε δεύτεροι» (vid)

Η προφητική δήλωση του Αταμάν στο Sportal πριν το ξεκίνημα: «Αν το γυρίσουμε τούμπα θα είμαστε δεύτεροι» (vid)

Sportal newsroom 11:00 - 12.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:43 - 16.05.2024

Ο Εργκίν Αταμάν είχε πει στο ξεκίνημα της σεζόν μπροστά στην κάμερα του Sportal πως θέλει να κάνει τον Παναθηναϊκό από 17ο, 2ο. Λίγους μήνες μετά, το έκανε πραγματικότητα!

Ο Παναθηναϊκός της περασμένης σεζόν ήταν στην 17η θέση, δηλαδή δεύτερος από το τέλος, με τις κινήσεις του καλοκαιριού να αλλάζουν τα δεδομένα και να φέρνουν και πάλι τους Πράσινους στην Ελίτ, Εργκίν Αταμάν όμως, ως... προφήτης, είχε πει πως θέλει να «αντιστρέψει» στην βαθμολογία στο ξεκίνημα της σεζόν. Και τα κατάφερε!

Σε ερώτηση του Ηλία Λαλιώτη για το αν υπάρχει κάποιο μυστικό στους τίτλους που έχει κατακτήσει, ο Εργκίν Αταμάν απάντησε αρχικά πως «Το μυστικό είναι το θάρρος που έχω, ο ηγετικός ρόλος και τα συναισθήματα που μου αρέσει να δίνω σε όλους όσους δουλεύουν μαζί μου. Παίκτες, τιμ, άνθρωπους γύρω από την ομάδα. Και η αφοσίωση στη δουλειά μου. Μου αρέσει η δουλειά μου, την απολαμβάνω. Μερικές φορές με βλέπετε στο παρκέ με μεγάλη πίεση, αδρεναλίνη. Όμως δεν είμαι έτσι. Εκτός παρκέ είμαι ήρεμος, απολαμβάνω να κάνω αυτή τη δουλειά. Και είναι και η πρόκληση. Μου αρέσει να βάζω προκλήσεις».

Στη συνέχεια έφτασε ένα βήμα παρακάτω, κάνοντας μια δήλωση που 7 μήνες μετά, μοιάζει προφητική!

«Ο Παναθηναϊκός ήταν στη 17η θέση (στην EuroLeague) την περασμένη χρονιά, αυτή τη σεζόν θέλω να το αναστρέψουμε αυτό. Αν το αναστρέψουμε θα είμαστε δεύτεροι. Αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να είμαστε πρώτοι! Νέα πρόκληση... Αυτό είναι το μυστικό. Δεν με νοιάζει επίσης... Αν σε νοιάζει ή αν φοβάσαι να είναι σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, στο ΟΑΚΑ, με μεγάλες προσδοκίες, δεν μπορείς να είσαι επιτυχημένος. Δεν φοβάμαι, έχω θάρρος, μου αρέσει να είμαι ανταγωνιστικός, έχω πίστη στον εαυτό μου και τους παίκτες που διαλέγω».

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, στον πρώτο κιόλας χρόνο της συνεργασίας του με τον Εργκίν Αταμάν, κατάφερε πράγματι να αλλάξει τα δεδομένα και από 17ος να τερματίσει 2ος, φέρνοντας ουσιαστικά... τούμπα την βαθμολογία!

Θυμηθείτε όλη την συνέντευξη του Εργκίν Αταμάν στο Sportal τον περασμένο Σεπτέμβριο:

Αταμάν στο Sportal: «Παίκτης μεγάλων αγώνων ο Σλούκας - Κομβική η νίκη στη Μαδρίτη» (vid)
EUROLEAGUE

00:11 - 12.04.2024

Αταμάν στο Sportal: «Παίκτης μεγάλων αγώνων ο Σλούκας - Κομβική η νίκη στη Μαδρίτη» (vid)

Ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε περήφανος για την ομάδα του μιλώντας στην κάμερα του Sportal μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Άλμπα και την κατάληψη της δεύτερης στην κανονική περίοδο της Euroleague.