Ήττα για τη Φενέρμπαχτσε στο Βελιγράδι, κινδυνεύει με αποκλεισμό από τα Playoffs

Ήττα για τη Φενέρμπαχτσε στο Βελιγράδι, κινδυνεύει με αποκλεισμό από τα Playoffs

Νίκος Καλαμπάκας 22:25 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 22:32 - 13.04.2023

Ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε στο Βελιγράδι τη Φενέρμπαχτσε (91-89) και την έβαλε σε περιπέτειες αφού πλέον η τύχη των Τούρκων εξαρτάται από τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων Ολυμπιακός - Μπασκόνια και Μπάγερν - Ζάλγκιρις.

Ματς για γερά νεύρα έγινε στο Βελιγράδι ανάμεσα στον αδιάφορο Ερυθρό Αστέρα και τη Φενέρ. Τελικά οι Σέρβοι πήραν τη νίκη με σκορ 91-89 και άφησαν τους Τούρκους με την αγωνία, αφού σε περίπτωση που η Μπασκόνια νικήσει τον Ολυμπιακό και η Ζάγκιρις την Μπάγερν (και οι δύο αγωνίζονται εκτός έδρας), μένει εκτός playoffs η ομάδα του Ιτούδη. Ο Καμπάτσο ήταν ο άνθρωπος που έκρινε την αναμέτρηση κάνοντας απίστευτα πράγματα στην παράταση. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Έχοντας το κίνητρο της πρόκρισης, η Φενέρ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη πατούσαν καλύτερα από τον Ερυθρό Αστέρα και έβρισκαν πόντους από τη περιφέρεια με τους Καλάθη και Ντόρσεϊ, ενώ και ο Μότλεϊ τα πήγε καλά μέσα στο ζωγραφιστό. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τους Τούρκους μπροστά στο σκορ με έξι πόντους (15-21).

Μπορεί το δέλεαρ της πρόκρισης να έλειπε από τον Ερυθρό Αστέρα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι Σέρβοι θα είχαν ρόλο θεατλη στον αγώνα. Ο Ερυθρός Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο δεκάλεπτο και όχι μόνο ισοφάρισε τους Τούρκους αλλά πέρασε και μπροστά στο σκορ δύο λεπτά πριν το ημίχρονο (37-35). Η Φενέρ τελικά είδε τους γηπεδούχους να κλείνουν το ημίχρονο δύο πόντους μπροστά (41-39) και ο αγώνας είχε όλα τα χαρακτηριστικά να εξελιχθεί σε θρίλερ.

Ο Ερυθρός Αστέρας ήθελε όσο τίποτα να κλείσει τη σεζόν με μια νίκη κόντρα σε μια ομάδα που είναι από τις πλέον ανταγωνιστικές της Euroleague. Οι Σέρβοι έφτασαν τη διαφορά μέχρι το +6 (45-39) και έδειχναν ότι είχαν το πάνω χέρι μέσα στο «Αλεξάνταρ Νίκολιτς». Η ομάδα του Ιτούδη ωστόσο επέστρεψε και δεν έδειχνε διάθεση να μπει σε... περιπέτειες. Ο αγώνας ήταν πραγματική μάχη με τους δύο αντιπάλους να τα δίνουν όλα σε άμυνα και επίθεση. Το σκορ στο 30' έγραφε 57-57. 

Καλάθης και Γκούντουριτς σκόραραν για το 61-63, όμως οι γηπεδούχοι στη συνέχεια έτρεξαν ένα σερί 6-0 και πήραν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (67-63). Ο χρόνος περνούσε και τα περιθώρια  στένευαν για τους Τούρκους που έψαχναν τη νίκη προκειμένου να προκριθούν σίγουρα στην επόμενη φάση. Χέις - Ντέιβις, Μότλεϊ και Ντόρσεϊ ανέλαβαν δράση και έδωσαν το προβάδισμα στην ομάδα του Ιτούδη (69-74), όμως οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν και πάλι στον αγώνα και στα 27.2'' πριν το τέλος μείωσαν στον πόντο (77-78). Η Φενέρ στη συνέχεια είδε τον Μότλεϊ να αστοχεί σε μια βολή και να κάνει το 77-79, ο Καμπάτσο ισοφάρισε όμως και έστειλε τον αγώνα σε παράταση, αφού στα 3'' που απέμειναν ο Γκούντουριτς δεν βρήκε στόχο από το τρίποντο. 

Εκεί μίλησε η κλάση του Καμπάτσο. Ο γκαρντ από την Αργεντινή έκανε πράγματα και θαύματα και έφερε τη διαφορά στο +6 (90-84) με ένα απίθανο τρίποντο στο πρόσωπο του Μότλεϊ, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ομάδα του για τη νίκη. Η Φενέρ με βολές των Μότλεϊ και Ντόρσεϊ μείωσε στον πόντο (90-89), όμως ο Καμπάτσο κέρδισε φάουλ στα 8'' που απέμεναν ευστόχησε σε μια βολή, στη συνέχεια ο Καλάθης αστόχησε σε τρίποντο κι έτσι η φενέρ έμεινε με την αγωνία...

MVP: Φακούντο Καμπάτσο

Μόνο σπαθιά δεν κατάπιε ο γκαρντ από την Αργεντινή προκειμένου η ομάδα του να αποχαιρετήσει με νίκη τη φετινή Euroleague. Σημείωσε 24 πόντους και είχε το highlight της βραδιάς με το τρίποντο στο πρόσωπο του Μότλεϊ

Δεκάλεπτα: 15-21, 41-39, 57-57, 79-78, 91-89

Boxscore