To διπλό ρεκόρ καριέρας του Μπολομπόι και η... εκτίναξή του με τον Ερυθρό Αστέρα
i

© 2024 EuroLeague Basketball

To διπλό ρεκόρ καριέρας του Μπολομπόι και η... εκτίναξή του με τον Ερυθρό Αστέρα

Γιώργος Γαβριλάκης 12:41 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:50 - 03.01.2024

Στην σπουδαία νίκη του Ερυθρού Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τζόελ Μπολομπόι. Ο τέως σέντερ του Ολυμπιακού έκανε δύο σπουδαία προσωπικά ρεκόρ σε πόντους (24) και στο σύστημα αξιολόγησης.

Πέρσι ερυθρόλευκα φορούσε και φέτος τα χρώματα της φανέλας του είναι ίδια. Μόνο που δεν κατοικεί στην Ελλάδα και δεν ζει στον Πειραιά. Βρίσκεται στην Σερβία και συχνάζει στο Βελιγράδι, καθώς μετά την θητεία του στον Ολυμπιακό συνεχίζει την καριέρα του στον Ερυθρό Αστέρα

Η μόνη διαφορά είναι πως, πλέον, ο Τζόελ Μπολομπόι δεν είναι συμπληρωματικός στην ομάδα (όπως συνέβαινε την περασμένη αγωνιστική περίοδο στον Ολυμπιακό), αλλά είναι πρωταγωνιστής. 

Και στην μεγάλη νίκη του Ερυθρού Αστέρα επί της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, ο Αμερικανός σέντερ -με ουκρανική καταγωγή- έκανε δύο ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague. Σταμάτησε στους 24 πόντους και περισσότερους από τόσους δεν είχε ξαναβάλει ποτέ στο υψηλό επίπεδο. Το εντυπωσιακό ήταν πως αστόχησε μόλις σε ένα σουτ (8/9 προσπάθειες), ενώ είχε 8/10 ελεύθερες βολές. Το επίσης, εντυπωσιακό ήταν πως στο ημίχρονο είχε ήδη 16 πόντους με 6/6 δίποντα. 

Στη συνολική στατιστική του, συμπεριέλαβε επίσης 6 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και οκτώ κερδισμένα φάουλ, στοιχεία που άθροισαν 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ένας διψήφιος αριθμός που επίσης αποτελεί ρεκόρ καριέρας γι' αυτόν. 

Πάντως, παρά την εξαιρετική του εμφάνιση δεν έχει πιθανότητες να βραβευθεί ως πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής στην EuroLeague, καθώς από την πρώτη μέρα προέκυψε και η σπουδαία παραγωγή (27 πόντοι με 9/10 σουτ, 5 ριμπάουντ και 34PIT) του Μπόνζι Κόλσον στη νίκη της Μακάμπι Τελ Αβίβ επί της Μονακό

Στη Βασκονία ο Παναθηναϊκός, El Clasico στη Βαρκελώνη - Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής
EUROLEAGUE

11:42 - 03.01.2024

Στη Βασκονία ο Παναθηναϊκός, El Clasico στη Βαρκελώνη - Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Η δεύτερη μέρα της πρώτης από τις δύο αγωνιστικές της εβδομάδας στην EuroLeague συνεχίζεται την Τετάρτη (3/1), με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενείται στην Χώρα των Βάσκων (21:30), από τους... πρωτευουσιάνους της Μπασκόνια, ενώ στην ίδια χώρα αλλά νοτιότερα, το ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης δεσπόζει στο πρόγραμμα της ημέρας.

Φέτος, ο Τζόελ Μπολομπόι έχει μέχρι στιγμής 10,8 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και σχεδόν ένα κλέψιμο (0,9) ανά αγώνα, ενώ πέρσι με τον Ολυμπιακό είχε 4,1 πόντους και 3,2 ριμπάουντ

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπασκόνια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!