Ο Ερυθρός Αστέρας ξέσπασε μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό

Ντος Σάντος - Νέντοβιτς

i

© Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Ερυθρός Αστέρας ξέσπασε μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό

Ο Ερυθρός Αστέρας έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και διέλυσε τη Σπλιτ εκτός έδρας με 92-73.

Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν για την 33η αγωνιστική της Euroleague, με τους Ερυθρόλευκους του Πειραιά να παίρνουν τη νίκη απέναντι σε εκείνους του Βελιγραδίου. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντέδρασε άμεσα και… ξέσπασε πάνω στη Σπλιτ.

Σε ματς που διεξήχθη στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Αδριατικής Λίγκας, ο Ερυθρός Αστέρας πάτησε από νωρίς το γκάζι και δεν κοίταξε πίσω ποτέ, παίρνοντας τη νίκη εκτός έδρας με 92-73.

Ο Ερυθρός Αστέρας είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, με τη διαφορά να είναι σε διψήφια επίπεδα από το ημίχρονο κιόλας (37-49). Η συνέχεια δεν ήταν διαφορετική, με την κόρνα της λήξης του αγώνα να βρίσκει εν τέλει τους Ερυθρόλευκους νικητές με +19.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 19 πόντους και 4/7 τρίποντα, ενώ ο Σμαρτ πρόσθεσε 13, ο Μίτροβιτς 10 με 10 ριμπάουντ και ο Ντος Σάντος 12. Επιπλέον, ο Τρέι Τόμπκινς σημείωσε τους πρώτους πόντους του, τελειώνοντας το ματς με 4.

Ο Σάλιβαν είχε 21 για τη Σπλιτ ενώ 16 πρόσθεσε ο Πέρκοβιτς, 13 ο Σόρτερ και 12 ο Φάντερμπερκ.

Ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της Euroleague, δοκιμάζεται την Πέμπτη (11/4) στην έδρα της Έφες, στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι για την ομάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου τη φετινή σεζόν.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-25, 37-49, 56-66, 73-92.

Στο τέλος σοβαρεύτηκε και «καθάρισε» το μαχητικό Περιστέρι ο Ολυμπιακός
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

16:55 - 07.04.2024

Στο τέλος σοβαρεύτηκε και «καθάρισε» το μαχητικό Περιστέρι ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε απέναντι στο πολύ μαχητικό περιστέρι, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα όμως να «γκαζώνει» στο τέταρτο δεκάλεπτο και να παίρνει τη νίκη με 91-83. Πλέον οι Ερυθρόλευκοι στρέφουν το βλέμμα τους στον μεγάλο αγώνα απέναντι στη Φενέρ, ο οποίος θα κρίνει και την τελική τους κατάταξη στην Euroleague.