Ο Ράιτ είναι το turning point του Ολυμπιακού!

Ο Ράιτ είναι το turning point του Ολυμπιακού!

Γιάννης Πάλλας 15:55 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:38 - 05.04.2024

Ο Γιάννης Πάλλας εξηγεί τη σημασία της προσθήκης του Μόουζες Ράιτ στο ρόστερ του Ολυμπιακού και την πρόκληση των τριών σέντερ στα playoffs για τον Γιώργο Μπαρτζώκα

Λένε πως «αλλαγή βασισμένη σε αρχές είναι πρόοδος» και στον Ολυμπιακό η απόκτηση του Μόουζες Ράιτ και η ενσωμάτωση του στην ομάδα αποτελεί το turning point (σημείο καμπής) της φετινής ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το έδειξε από το πρώτο παιχνίδι που φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» στις 30 Ιανουαρίου κόντρα στην Άλμπα, όπου η ελληνική ομάδα επικράτησε με 101-87 και ο ίδιος έκανε... θόρυβο με το... καλημέρα, καθώς σε 24:18 λεπτά συμμετοχής είχε 15 πόντους (7/9 δίποντα, 1/1 ελεύθερες βολές), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος, 4 τάπες, 1 κερδισμένο φάουλ και 23 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Το επανέλαβε εμφατικά και στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 89-86 με τον Αμερικανό σέντερ να τελειώνει τον αγώνα με 20 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, ενώ συγκέντρωσε 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Μάλιστα, ήταν εκείνος που στο 84-84 ευστόχησε στο τρίποντο στα 24 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης που έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση της ελληνικής ομάδας.

Στα 10 συνολικά παιχνίδια έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα και με 10 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 0.6 ασίστ, 1.4 κλεψίματα, 0.9 κοψίματα και 12.1 βαθμούς στην αξιολόγηση σε 16:03 λεπτά που μένει στο παρκέ ανά αγώνα φανερώνει την επίδραση του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Με την προσαρμογή του στην αγωνιστική φιλοσοφία του προπονητή Γιώργου Μπαρτζώκα δεν υπάρχει αμφιβολία πως αποτελεί την πιο επιτυχημένη μεταγραφή της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Είναι ο παίκτης που προστέθηκε στο ρόστερ και άλλαξε τα αγωνιστικά δεδομένα της ομάδας.

Έδωσε ενέργεια και δύναμη στη ρακέτα μαζί με σκορ που ήταν απαραίτητο μετά το κενό ππου άφησε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, λόγω του τραυματισμού του.

Η βοήθεια του στα ριμπάουντ, στην άμυνα και το σκορ, αλλά και η ενέργεια στο «ζωγραφιστό», σε συνδυασμό με καταστάσεις transition παιχνιδιού τον καθιστούν υπερπολύτιμο για την ομάδα και σημείο αναφοράς.

Αλήθεια; Εάν η επιλογή αυτή του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν ήταν επιτυχημένη ποια θα ήταν η μοίρα της φετινής ομάδας; Γι’ αυτό το λόγο πιστώνεται το credit πρώτιστα ο Έλληνας τεχνικός, καθώς έκανε την κατάλληλη στιγμή την διορθωτική κίνηση και ισχυροποίησε την γραμμή των ψηλών.

Πλέον, ο Μπαρτζώκας θα πρέπει με την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ να επιλέξει με πιο τρόπο θα λειτουργήσει στη ρακέτα επιχειρώντας να χωρέσει και τον Σέρβο σέντερ. Η πρόκληση της συμμετοχής τριών σέντερ (Φαλ, Ράιτ και Μιλουτίνοφ) στα playoffs της Euroleague αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων».