Μία «καλημέρα» του Ολυμπιακού και μια παρτίδα σκάκι (vid)

Μία «καλημέρα» του Ολυμπιακού και μια παρτίδα σκάκι (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:29 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:22 - 05.04.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι γνωστός πλέον και ως σκακιστής. Ο Κασπάροφ των πάγκων (θα λέγαμε) και έτσι είναι τοποθετημένος στις συνειδήσεις, αλλά και στα... μπλουζάκια των φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Δεν είναι αστείο και δεν είναι ούτε καν υπερβολή. O Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είναι απλώς ένας κορυφαίος κόουτς στο μπάσκετ. 

Οι τεχνικές, οι δομές του παιχνιδιού του και οι μέθοδοί του, θυμίζουν σκακιστή. Και κάποιοι έτσι τον αποκαλούν. Γι’ αυτούς είναι ο… Κασπάροφ* των πάγκων και για τους φιλάθλους αυτή η εικόνα αποτυπώθηκε κι όλας. Όχι μόνο στις συνειδήσεις του, αλλά και πάνω στα μπλουζάκια τους. 

Ο Ολυμπιακός το πρωί της Παρασκευή (5/4), της επομένης της μεγάλης νίκης επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι, που εξασφάλισε για τους Πειραιώτες την απευθείας πρόκριση στα Playoffs της Euroleague, έστειλε διαδικτυακώς την καθιερωμένη «καλημέρα» του. 

Μπήκαμε στο μυαλό του κόουτς Μπαρτζώκα και ιδού το αποτέλεσμα…

Μπήκαμε στο μυαλό του κόουτς Μπαρτζώκα και ιδού το αποτέλεσμα…

Ο Κώστας Σωτηρίου επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει τις σκέψεις του Γιώργου Μπαρτζώκα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και καταλήγει στο ποια ομάδα θα ταίριαζε στον Ολυμπιακό στα πλέι οφ της Euroleague.

Κι αυτή συνοδευόταν με ένα βίντεο που έδειχνε δύο φιλάθλους της ομάδας να συζητούν και ο ένας από αυτούς να φοράει ένα t-shirt που είχε πάνω του τον Γιώργο Μπαρτζώκα και μία σκακιέρα έτοιμη για μία κόντρα! Μία κοντομάνικη μπλούζα που την είχε φτιάξει ο φαν του από πέρσι, γιατί πάνω έγραφε Κάουνας. Η νέα του εκτύπωση θα γράφει... Βερολίνο. Ή τουλάχιστον αυτό προσμένει...

* Γκάρι Κασπάροφ: Ρώσος (γεννημένος στην Αρμενία) παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι. Θεωρείται ο κορυφαίος όλων των εποχών. Βρισκόταν στην πρώτη θέση της λίστας ΕΛΟ (σύστημα αξιολόγησης) για περισσότερα από 20 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1985 έως το 2006.

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκος και όλη τη δράση της Παρασκευής