Νίκησε τον... Ντος Σάντος και πήρε μεγάλο «διπλό» στο Βελιγράδι η Ζάλγκιρις

Κίναν Έβανς

i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Νίκησε τον... Ντος Σάντος και πήρε μεγάλο «διπλό» στο Βελιγράδι η Ζάλγκιρις

Νίκος Καλαμπάκας 23:15 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 10.02.2024

Η Ζάλγκιρις «δραπέτευσε» με νίκη από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα (91-93) αφού ο Κίναν Έβανς ήταν για μια ακόμα φορά εξαιρετικός και παρέσυρε τους συμπαίκτες του στο «κολασμένο» Βελιγράδι. Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε να πάρει μόνος του τον αγώνα ο Ντος Σάντος που σημείωσε 21 πόντους και μοίρασε 14 ασίστ.

Ο Γιάγκο Ντος Σάντος έκανε τα πάντα να αποτρέψει την ήττα του Ερυθρού Αστέρα, όμως η Ζάλγκιρις βρήκε τον τρόπο και «δραπέτευσε» με το διπλό από τη Σερβία (91-93). Με κορυφαίο τους παίκτη για μια ακόμα φορά τον Κίναν Έβανς, οι Λιθουανοί  έφτασαν στο 11-15, αφήνοντας τους Σέρβους στο 10-16.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η έλευση του Αντρέα Τρινκιέρι στη Ζάλγκιρις έδωσε νέα πνοή στην ομάδα της Λιθουανίας, κάτι που πιστοποιήθηκε και στο Βελιγράδι.

Ο Ερυθρός Αστέρας ήθελε να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα, όμως οι Λιθουανοί δεν ήταν εύκολος αντίπαλος κι έκανε τη ζωή των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου δύσκολη.

Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν σε ένα ακόμα ματς τρομερή ενέργεια και φάνηκαν ανταγωνιστικοί μέσα στο «κολαστήριο» της "Σταρκ Αρένα" από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Η ομάδα του Κάουνας έκλεισε το δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα ενός πόντου (22-23) και έδειξε από την αρχή στους γηπεδούχους ότι η νύχτα τους θα ήταν δύσκολη.

Ο Αστέρας δεν κατάφερε να αντιδράσει δυναμικά, ωστόσο δεν άφησε τη Ζάλγκιρις να πάρει και αέρα. Με κορυφαίους τους Μίτροβιτς και Ντος Σάντος οι Σέρβοι διατηρούσαν ισορροπία στον αγώνα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το ημίχρονο να βρει τους δυο αντιπάλους ισόπαλους (45-45) και ο αγώνας να αφήνει υποσχέσεις για συγκινήσεις.

Οι Λιθουανοί ανέβασαν την απόδοσή τους στην 3η περίοδο και είχαν μικρή υπεροχή. Κίναν Έβανς και Μπιρούτις έδιναν το σύνθημα και οι φιλοξενούμενοι στο 30' είχαν προβάδισμα 3ων πόντων (65-68). Η τελευταία περίοδος δεν είχε αλλαγές όσον αφορά στη ροή του αγώνα. Οι δύο αντίπαλοι βάδιζαν χέρι - χέρι στο σκορ και τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά, αφού οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα, ο Μπολομπόι δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη του, η Ζάλγκιρις έχασε καλάθισ ε αιφνιδιασμό, όμως οι Σέρβοι δεν πρόλαβαν να σουτάρουν κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 91-93

MVP

Ο Κίναν Έβανς είναι ο κινητήριος μοχλός της Ζάλγκιρις και το απέδειξε και στο Βελιγράδι. Ο Αμερικάνος σημείωσε 25 πόντους και ήταν ο άνθρωπος που έριξε τον Αστέρα στο καναβάτσο. 

Το κλειδί του αγώνα

Η ψυχραιμία της Ζάλγκιρις και η επιπολαιότητα των γηπεδούχων που πήραν βιαστικές επιθέσεις στην τελευταία περίοδο, στην προσπάθειά τους να γυρίσουν τον αγώνα. 

Η επόμενη αγωνιστική:

Ο Ερυθρός Αστέρας ταξιδεύει στο Μόναχο ενώ η Ζάλγκιρις υποδέχεται τον Ολυμπιακό. 

Διαιτητές: Γκαρθία, Πατέρνικο, Αλιάγα

Δεκάλεπτα: 22-23, 45-45, 65-68, 91-93

Δείτε εδώ το boxscore του αγώνα

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

🔴Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε και όλη τη δράση της Παρασκευής