Κατέθεσαν φάκελο οι 11 ΚΑΕ, αναμονή για Μαρούσι και Τρίτωνα

Μπάλα μπάσκετ

i

Μπάλα μπάσκετ / © Intime

Κατέθεσαν φάκελο οι 11 ΚΑΕ, αναμονή για Μαρούσι και Τρίτωνα

Aχιλλέας Μαυροδόντης 15:40 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:03 - 21.06.2023

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε πως οι φάκελοι των 11 ομάδων της Basket League φακέλων που έχουν κατατεθεί, με την υπόθεση πλέον να προχωράει στην ΕΕΑ.

Το πρωτάθλημα της Basket League αρχίζει και σχηματίζεται ενόψει της νέας σεζόν, με τους φακέλους των 11 ομάδων που συμμετείχαν στην περσινή λίγκα να έχουν κατατεθεί.

Οι 11 ΚΑΕ που πέρασαν τον πρώτο στάδιο είναι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Προμηθέας, ΑΕΚ, Κολοσσός, Άρης, Λαύριο, Καρδίτσα, και Απόλλωνας Πάτρας. Επόμενο στάδιο είναι να εγκριθεί ο φάκελός τους και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α), προκειμένου οι 11 ΚΑΕ να πάρουν την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Το ενδιαφέρον πλέον συγκεντρώνεται στους φακέλους Αμαρουσίου και του Τρίτωνα, που ακόμα δεν έχουν κατατεθεί, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως έχουμε και τις ομάδες που θα παλέψουν για την wild card ενόψει της νέας σεζόν.

Μαρούσι και Τρίτωνας έχουν περιθώριο μέχρι την Παρασκευή (23/6) να δηλώσουν συμμετοχή στην Elite League, αλλιώς είναι υποχρεωμένες να αγωνιστούν, είτε στην Basket League, είτε στις τοπικές κατηγορίες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της Πρώτης Διαδικασίας Γενικής Αδειοδότησης για τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό του άρθρου 105 παρ. 4 του ν. 2725/1999, με την έκδοση από την αρμόδια Πρωτοβάθμια Επιτροπή Γενικής Αδειοδότησης αποφάσεων για τη χορήγηση Αδειοδότησης πρώτου σταδίου της άνω Διαδικασίας στις 11 υποψήφιες από την Α1 Εθνική Κατηγορία ΚΑΕ, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις άνω κοινοποιηθείσες στον Σύνδεσμό μας αποφάσεις της.

Στο μυαλό του Μπαρτζώκα: Οι σκέψεις για τον «πενταδάτο» Σλούκα
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

12:26 - 21.06.2023

Στο μυαλό του Μπαρτζώκα: Οι σκέψεις για τον «πενταδάτο» Σλούκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρίσκεται στην περίοδο που κάνει διάφορα σενάρια στο μυαλό του, προκειμένου να στήσει τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Ένα από αυτά είναι η μεταφορά του Σλούκα στην βασική πεντάδα.

Οι ανωτέρω ΚΑΕ προχωρούν στο επόμενο στάδιο της Διαδικασίας Αδειοδότησης».